Semafor cu camere video inteligente în zona noului Lidl de pe 22 Decembrie 1989 Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 831 Vizualizări

Semafor cu camere video inteligente în zona noului Lidl de pe 22 Decembrie 1989

Primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, ing. Sofalvi Szabolcs, a anunțat miercuri, 14 septembrie, pe pagina sa de Facebook, că începând cu aceeași zi în zona noului Lidl de pe strada 22 Decembrie 1989 funcționează un semafor cu camere video inteligente.

”M-am interesat care este algoritmul de funcționare al semaforului pentru că, acesta chiar dacă nu este pe teritoriul comunei noastre, afectează circulația noastră, a șoferilor sângeorzeni care ne îndreptăm spre sau dinspre oraș. Vestea bună este că intersecția este dotată cu camere video inteligente. Astfel, dacă nu sunt autovehicule pe banda care virează spre centrul comercial, dinspre Sângeorgiu de Mureș, sau pe banda de ieșire din centrul comercial cu virare spre oraș, atunci culoarea semaforului pe DN 15, pentru sensurile ”înainte” va fi verde pe ambele sensuri. Dacă apar mașini care doresc să vireze spre magazin dinspre Sângeorgiu de Mureș, atunci după un timp camera video va trimite semnal către semafor iar acesta se va face ”verde”, inclusiv pentru virare la stânga și ”roșu” pentru benzile care vin dinspre oraș. În funcție de câte vehicule sunt pe banda de virare la stânga, durata acestei opțiuni va fi între 7-17 secunde. Pentru cele două benzi ”înainte”, spre oraș, culoarea semaforului rămâne verde”, a arătat ing. Sofalvi Szabolcs.

Totodată, primarul comunei Sângeorgiu de Mureș a mai arătat că în cazul în care ”dinspre magazin se strâng autovehicule care doresc să vireze spre oraș, după un timp culoarea semaforului pe DN 15 se va face roșu pe ambele sensuri”, iar această operațiune ”va dura tot între 7-17 secunde, în funcție de numărul mașinilor.”

”Programarea și testarea funcționării semafoarelor s-a făcut cu avizul serviciului rutier al IPJ Mureș astfel sperăm să funcționeze totul bine. La orele de vârf preconizez că vor fi totuși ambuteiaje, mai ales când semaforul va fi „roșu” pe DN 15. Probabil timp de câteva zile se va monitoriza cum decurge circulația iar în caz de probleme instituția noastră va sesiza atât IPJ Mureș cât și Primăria Municipiului pentru a lua măsuri”, a conchis edilul șef al comunei Sângeorgiu de Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE