Borbély László despre aderarea României la OCDE Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 161 Vizualizări

Borbély László despre aderarea României la OCDE

2 zile importante pentru România, încă un pas în direcţia statelor cu economii consolidate. O delegație a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) se află în misiune de lucru la București.

Prima zi a debutat cu lansarea oficială a ”Raportului de evaluare a capacității de inovare”. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a colaborat cu cel mai înalt for în materie de cooperare economică la nivel mondial încă de la înființare.

„Am beneficiat de știința, expertiza și asistența tehnică în cadrul a 4 proiecte importante. Astfel, pe dezvoltare durabilă suntem recunoscuți ca hub regional și continuăm să ne consolidăm poziția. Tot astăzi, am avut o întâlnire bilaterală cu Janos Bertok – deputy director OECD. Am discutat despre progresul înregistrat de România în îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și despre suportul OCDE de care avem nevoie pentru Raportul Național Voluntar”, a menționat pe pagina de facebook Borbély László, Consilier de Stat la Guvernul României.

Janos Bertok a apreciat introducerea meseriei de expert în dezvoltare durabilă în România și va promova acest exemplu de bună practică, unic în Europa, în cadrul organizației OCDE.

Procesul de aderare la OCDE implică un efort administrativ larg şi de durată. Ca urmare a eforturilor depuse de până acum, România este aliniată la Recomandarea OCDE privind coerența politicilor pentru dezvoltare durabilă (PCSD).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE