Expoziție itinerantă dedicată istoriei cercetășiei la Muzeul Județean Mureș Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 171 Vizualizări

Expoziție itinerantă dedicată istoriei cercetășiei la Muzeul Județean Mureș

Uniunea Cercetașilor Maghiari din România, în colaborare cu Muzeul Județean Mureș, anunță deschiderea expoziției itinerante LA PRAGUL DE 30 ANI, care va avea loc duminică, 13 noiembrie 2022, de la ora 16.00, în clădirea Muzeului din Cetatea Târgu Mureș – sediul Secției de Istorie și Arheologie. La vernisaj vor lua cuvântul Molnár Szilárd, președintele executiv al Uniunii Cercetașilor Maghiari din România, Mătea Katalin, reprezentantul Echipei de Cercetaș nr. 30 „Teleki Sámuel” din Târgu Mureș, Vitek-D. Norbert, curatorul expoziției și Ötvös Koppány Bulcsú, directorul Muzeului Județean Mureș.

Expoziția va putea fi vizitată până la finele anului, de marți până vineri, 09:00 – 17:00 și sâmbătă – duminică, 10:00 – 14:00.

Expoziția itinerantă de istorie a cercetașilor intitulată „La pragul de 30 de ani” a fost lansată în mai 2021, cu o întârziere de un an, din cauza pandemiei, cu ocazia aniversării a 30 de ani de existență a Uniunii Cercetașilor Maghiari din România, în Lăzarea, locul unde a fost înființată uniunea. Expoziția prezintă istoria cercetășiei române, maghiare și transilvănene, de la începuturile mișcării din 1910, până în prezent, evidențiind influența principalelor evenimente istorice de mai bine de un secol. Majoritatea obiectelor expuse fac parte din colecții private, colecțiile echipelor de cercetași de la Gherla, Satu Mare, Zalău, Miercurea Ciuc, Cluj Napoca, Târgu Mureș și colecțiile personale ale membrilor Uniunii Cercetașilor Maghiari din România. O parte valoroasă a materialelor expuse sunt obiectele personale și cărțile conducătorului de cercetași, de la Cluj-Napoca din perioada 1930-1940, Puskás Lajos, renumit atât în România, cât și în Ungaria. Scopul acestei expoziții este acela de a evidenția schimbările și dezvoltarea în paralel a mișcării cercetășești din România, Transilvania și Ungaria, cu ajutorul exponatelor și materialelor informative. Totodată, expoziția va cuprinde o secțiune dedicată împlinirii a 30 de ani de la formarea Echipei de Cercetaș nr. 30 „Teleki Sámuel” din Târgu Mureș, înființată în 8 octombrie 1992.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE