Dorin Florea și inculpații din ”dosarul ASA 2013” achitați definitiv! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1096 Vizualizări

Dorin Florea și inculpații din ”dosarul ASA 2013” achitați definitiv!

Un complet de judecată al Secției penale și pentru cauze cu minori și de familie din cadrul Curții de Apel Târgu Mureș l-a achitat marți, 14 februarie, pe Dorin Florea, fost primar al municipiului Târgu Mureș, în dosarul ”Fotbal Club ASA 2013” în care era acuzat de infracțiuni de corupție.

Dosarul a fost trimis în judecată în decembrie 2015 de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș și a vizat finanțarea echipei de fotbal ASA 2013.

”În baza articolului 396 alineatul 5 Cod procedură penală raportat la articolul 16, litera b, teza I Cod procedură penală achită pe inculpatul F.D. (date) de sub acuza comiterii infracţiuni de abuz în serviciu prevăzut de articolul 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000, raportat la articolul 297 Cod penal şi articolul 309 Cod penal, cu aplicarea articolului 5 alineatul 1 Cod penal, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală”, se precizează în soluția publicată pe portalul instanțelor din România, portal.just.ro.

Achitări pe linie

În același proces au mai fost achitați: Kiss Imola (fost director economic al Primăriei Târgu Mureș, de sub acuza comiterii infracţiunii de abuz în serviciu), Maria Cioban (fost secretar al Primăriei Târgu Mureș, de sub acuza comiterii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu), Sergiu Claudiu Maior (fost consilier al primarului, de sub acuza comiterii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu), Ioan Fărcaș (de sub acuza comiterii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu), Bako Laszlo Attila (de sub acuza comiterii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu), Emil Virgil Măceșanu (de sub acuza comiterii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu), Ioan Nucu Man (fost președinte al ASA, de sub acuza comiterii infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, deturnare de fonduri și spălare de bani) și Asociația Sportivă ”Fotbal Club ASA 2013” (Fotbal Club Municipal”) Târgu Mureș (de sub acuza comiterii infracţiunii de spălare de bani).

Totodată, instanța a lăsat ”nesoluţionată acţiunea civilă a părţii civile Municipiul Târgu Mureş” și a decis că ”potrivit articolului 397, alineatul 5, Cod procedură penală, măsurile asigurătorii se menţin, urmând să înceteze de drept dacă partea civilă nu introduce acţiune în faţa instanţei civile în termen de 30 de zile de la data prezentei decizii”, precum și înlăturarea dispozițiilor, ”prin care aceasta a dispus ridicarea sechestrului asigurator instituit prin ordonanţa procurorului din data de 1 iulie 2015 pe bunurile inculpatului M.I.N. şi ridicarea popririi sumelor de bani deținute şi cele viitoare din conturile şi subconturile în lei şi/sau valută, ale Asociației Sportive ”Fotbal Club ASA 2013” Târgu Mureș”, până la concurența sumei de 7.053.000 de lei.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE