Liviu Oroian câștigă aurul la competiția de atelaje canine  Sofia Cup’23 Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 477 Vizualizări

Liviu Oroian câștigă aurul la competiția de atelaje canine  Sofia Cup’23

În acest weekend s-a desfășurat competiția de atelaje canine  Sofia Cup’23. Mureșeanul Liviu Oroian și echipa sa de câini au obținut două medalii.

  Locul 1 la categoria C -4 husky cu Kroko, Dasha, Krishna și Atena.

  Locul 2 la categoria Bikejoring cu câinele Gyro.

”A fost o competiție dificilă, din cauza ploii de dinaintea competiției, care a deteriorat terenul foarte mult, fiind alunecos și greu accesibil ”, a menționat Liviu Oroian.

Bikejoring este o nouă disciplină sportivă promovată cu succes în România de Liviu Oroian. Prin inițiativele pe care le susține, încurajează oamenii să adopte un stil de viață sănătos și activ, promovează atât sportul, cât și dragostea pentru patrupede.

”Sportul și mișcarea e necesară, atât pentru om, cât și pentru patrupezii noștri. Pentru a atrage cât mai mulți sportivi e nevoie în primul rând de drumuri de antrenament ușor accesibile în zonele metropolitane ale orașului Târgu Mureș. Un alt factor important pentru o performanță pe lângă cea genetică, este starea de sănătate si alimentația câinilor, numărul de antrenament,  indiferent că e vreme ploioasă sau nu”.

Exigență și mult antrenament

Bikejoring este un sport exigent, care solicită atât forma fizică a concurentului, cât și cea a câinelui. Câinele trebuie să fi antrenat și dresat, astfel încât acesta să interpreteze și să respecte în mod eficient comenzile.

”Pe timpul verii nu ținem antrenamente din cauza temperaturii ridicate. Sezonul începe din toamnă până în primăvară, când alerg cu ei o medie de 16-20 de antrenamente într-o lună. Avem antrenamente de forță și de viteză pe diferite trasee. E foarte important ca să lucrăm pe zone diferite pentru a învăța comenzile de bază pentru acest sport”, ne-a explicat Oroian.

În spatele succesului se ascund multe ore de antrenament și o relație de loialitate între stăpân și câini. Pentru că face acest sport cu pasiune şi determinare, Liviu Oroian are planuri mari de viitor.

”Am un proiect de a organiza o competiție cu caracter internațional unde vor participa străini  din 6 țări. Competiția se va desfășura la Bistra Mureșului. Satisfacția mea ar fi de a atrage cât mai mulți străini în competițiile care se desfășoară în Transilvania, atât pe zăpadă, cât și pe uscat! ”, a mai adăugat Liviu Oroian. Deși  Bikejoring este un sport popular în Statele Unite, Europa și Australia, unde se desfășoară mai multe competiții, mureșeanul nostru reușește să pună și România pe harta sportului internațional. Felicitări și mult succes!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE