Aparatură nouă de laborator la Spitalul Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 227 Vizualizări

Aparatură nouă de laborator la Spitalul Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin

Conducerea Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin a atribuit, în data de 5 aprilie 2023, societăților Diamedix Impex SRL București și Top Diagnostic SRL București, două contracte în valoare totală de 255.865 de lei, fără TVA, pentru furnizare de aparatură de laborator, informează www.licitatiapublica.ro.

Trei aparate noi

Conform Caietului de sarcini al licitației, au fost achiziționate un analizor automat de hematologie cu minimum 38 de parametri (capacitate de lucru: minimum 70 de probe/oră; capacitate de încărcare a probelor: minimum 20 în același timp; stocare date: minimum 100.000 de probe, minimum 10.000 de înregistrări cu informații despre pacienți; 5 persoane instruite să utilizeze echipamentul preț: 134.453 de lei), un analizor automat de electroforeză (minim 16 probe/oră pentru electroforeza proteinelor serice, minim 7 probe/oră pentru hemoglobina glicozilată, hemoglobina totală, minim 8 probe/oră pentru transferina deficitară în carbohidrați; 5 persoane instruite să utilizeze echipamentul; preț: 87.815 de lei) și un cititor automat VSH (încărcare: minim 28 de probe simultan, random; capacitate: minim 50 teste/oră; bază de date a pacienților cu stocarea rezultatelor pentru minim 4.800 de rezultate ce data și ora testului, poziția probei, ID-ul probei și rezultatul; 5 persoane instruite să utilizeze echipamentul; preț: 33.613 de lei).

”Spitalul Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin deservește o populație de aproximativ 90.000 de locuitori din județul Mureș de pe cursul superior al Mureșului și din Valea Gurghiului. Pentru acordarea unor sevicii medicale complexe și de calitate populației, este necesară achiziționarea unui mamograf digital. Pentru îmbunătățirea activității în cadrul Laboratorului de Analize Medicale al spitalului este nevoie de achiziționarea de noi aparate, cele din dotarea lui fiind uzate atât fizic cât și moral, iar pentru obținerea certificatului de funcționare eliberat de RENAR și obținerea contractării cu Casa de Asigurări în vederea decontării analizelor pacienților este nevoie de aparatură nouă și performantă”, se menționează contextul realizării achiziției, în documentul aprobat de către Florentina Simona Toncean, managerul Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” Reghin.

Garanție de doi ani

În același document se mai precizează că perioada de garanţie a produselor începe de la instalarea, punerea în funcţiune și testarea funcțională a dispozitivului/ aparatului medical și va fi de 24 de luni.

”Instalarea și punerea în funcţiune a aparatului se va face de către specialişti autorizați pentru astfel de operațiuni ai furnizorului. După punerea în funcţiune şi efectuarea probelor funcționale se va întocmi „procesul-verbal de instalare și punere în funcţiune”, semnat de ambele părţi. Instruirea personalului medical se va face de către specialişti ai furnizorului. Școlarizarea personalului medical se va face în șapte zile de la data instalării și punerii în funcțiune. Numărul de persoane care urmează a fi instruite în vederea utilizării aparaturii de laborator este menționat la specificațiile tehnice pentru fiecare lot în parte”, se arată în Caietul de sarcini al licitației.

(Redacția / Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE