MureșHub, de un an în sprijinul victimelor războiului din Ucraina Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 123 Vizualizări

MureșHub, de un an în sprijinul victimelor războiului din Ucraina

MureșHub, rețea care oferă sprijin umanitar victimelor războiului din Ucraina,  a împlinit, în urmă cu câteva zile, un an de la înființare.

“Am spune că aniversăm, dar ne vine greu să spunem aceste cuvinte. Este o senzație dulce-amară pentru că deși ne sărbătorim munca, din păcate, o facem în umbra unui război”, a declarat Marius Dumitrescu, coordonatorul MureșHub.

De la îndeplinirea unor nevoi de bază – medicamente, sprijin medical, hrană, produse de igienă – la programe de timp liber menite să abată gândurile negre – excursii, tabere pentru copii și tineri, întâlniri de sărbători – MureșHub a reunit sute de oameni, ucraineni, români, maghiari, romi pentru ca împreună să constituie o comunitate.

În preajma Zilei Internaționale a Refugiaților – 20 iunie, MureșHub dorește să atragă atenția asupra drepturilor și nevoilor acestor oameni care aleg să fugă din calea unui conflict și să sublinieze compasiunea, empatia și chiar prietenia pe care aceștia au primit-o în județul Mureș.

„MureșHub a pornit ca un gând, dar alături de o serie de parteneri a devenit o rețea în continuă dezvoltare, dar mai ales un model național de bune practici în modul în care sprijinul poate fi acordat țintit pe nevoi, neuitând niciodată de nevoia de conectare a oamenilor”, a adăugat Marius Dumitrescu.

Reprezentanții MureșHub transmit mulțumiri ”pentru sprijinul acordat și implicarea în activități” către: Filiala Crucii Roșii din județul Mureș, Asociația Divers, Farmacia Socială, Fundația Comunitara Mureș, Căminul pentru Persoane Vârstnice din Târgu Mureș, Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgu Mureș, Primăria comunei Ibănești, Organizația Internațională pentru Migrație (IOM România), Organizația Mondială a Sănătății (WHO), United Way Romania, Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR),  Unicef Romania, Fundația Romanian Angel Appeal, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), Fundația Kaufland, Fundația Română-Americana, Fundația Oxfam International, Fundația CS Mott, Academia pentru Dezvoltarea Filantropiei în Polonia și numeroase persoane fizice.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE