Proiecte prin bugetare participativă implementate la Sighişoara Administrație
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 271 Vizualizări

Proiecte prin bugetare participativă implementate la Sighişoara

Începând din anul 2021 Primăria Sighişoara a început să implementeze proiecte prin bugetare participativă. Prin acest concept autoritatea publică creează cadrul unei relaţii de parteneriat între administraţia publică şi cetăţeni, în vederea implicării acestora în mod activ, prin idei, sugestii, propuneri, la îmbunătățirea calității vieții la nivelul comunităţii locale.

Cetăţenii sunt astfel încurajaţi să se implice în procesul de luare a deciziilor privind prioritaţile de investiţii de interes local,cu finanţare de la bugetul local.

Primul proiect implementat în urma acestui procedurii de selecţie derulate în anul 2021 a fost crearea unui parc în Cartierul Ana Ipătescu, proiect în valoare de 200.000 de lei. Anul acesta tocmai a fost finalizat cel de-al doilea proiect, respectiv dotarea cu aparate de fitness a mai multor parcuri din municipiu, valoarea acestuia fiind de 150.000 de lei.

„Acesta este al doilea proiect pe care îl implementăm în procesul de bugetare participativă. Anul trecut am avut un parc în cartierul Ana Ipătescu care este gata şi este extrem de plin de tineri şi de cei în vârstă. În acel cartier nu a existat practic aşa ceva, acum e în premieră şi e plin de copii zilnic acolo. A fost o iniţiativă din partea cetăţenilor şi noi ne-am ţinut de cuvânt şi a fost finalizat anul trecut. Anul acesta în bugetarea participativă câştigătorul este un proiect de Pump Track, pistă de bicletă, pentru care vom demara achiziţiile astfel încât până în primăvara anului viitor să fie deja amplasat”, a declarat pentru Zi de Zi, Iulian Sârbu, primarului municipiului Sighişoara.

Edilul a arătat că principala dorinţă a sighişorenilor este amenajarea zonelor de agrement şi de joacă, proiectele fiind votate atât de tineri cât şi de cei mai în vârstă. Valoarea proiectului care va fi implementat în 2024 este de aproximativ 200.000 de lei.

Sanda VIŢELAR

Foto: Facebook Iulian Sârbu

Foto 2: Pump Track-foto ilustrativ, Primăria Sighişoara

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE