Credeai că apa hidratează cel mai bine pe timp de caniculă? Greșit. Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 833 Vizualizări

Credeai că apa hidratează cel mai bine pe timp de caniculă? Greșit.

Pentru a preveni apariția unor grave probleme de sănătate, este foarte importantă hidratarea corespunzatoare pe timp de caniculă și disconfort termic. Nici un proces și nici o reacție chimică din corpul nostru nu se produce fără apă. Este, apa, însă, cea mai bună alegere pentru a ne hidrata corect?!

Potrivit doctorulzilei.ro. un studiu efectuat de Universitatea St. Andrews din Scoția, demonstreaază că, în timp ce apa, atât cea plată, cât și cea minerală, face o treabă destul de bună în ceea ce privește hidratarea rapidă a organismului, băuturile cu puțin zahăr, grăsimi sau proteine sunt mult mai indicate.

Un alt factor care influențează cât de bine hidratează o băutură se referă la compoziția nutritivă a băuturii. De exemplu, s-a constatat că laptele este chiar mai hidratant decât apa, deoarece conține lactoză, proteine și grăsimi, toate acestea contribuind la încetinirea golirii lichidului din stomac și la menținerea hidratării pe o perioadă mai lungă de timp.

Universitatea din St Andrews (Universitatea St Andrews sau St Andrews) este o universitate publică de cercetare din St Andrews, Fife, Scoția. Este cea mai veche dintre cele patru universități vechi din Scoția și a treia cea mai veche universitate din lumea anglofonă (după Oxford și Cambridge).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE