Înscrieri la ASCOTID Trail Race 2023 Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 146 Vizualizări

Înscrieri la ASCOTID Trail Race 2023

În data de 30 septembrie va avea loc cea de-a 7-a ediție a proiectului  ASCOTID Trail Race, organizat de către Asociația copiilor și tinerilor diabetici (ASCOTID), înființată în anul 2006 la inițiativa Rodicăi Molnar. Motto-ul acestui eveniment este „We run on insulin”, iar obiectivul este demonstrarea potențialului sportiv al tinerilor suferinzi de diabet insulinodependent.

„Am organizat competiția ASCOTID Trail Race, pentru că la orele de sport ei aveau mereu probleme în sensul că profesorii nu-i scoteau la anumite probe grele pe motivul că suferă această boală. Voiam să le arătăm lumii că aceștia sunt ei și aleargă printre voi. Încurajăm lumea să aibă o viață activă. Nu există categorie să nu poată fi cuprinsă la una din probe. Participanții primesc tricouri de participare, medalia de finalizare a traseului și diplome”, a declarat Rodica Molnar, pentru cotidianul Zi de Zi.

Distanța propriu-zisă a traseului variază în funcție de categoriile de vârstă. Astfel, cei mici aleargă împreună cu părinții pe o distanță de jumătate de kilometru, iar cei mari aleargă un kilometru și jumătate. Există și secțiuni de cross și semi-maraton unde se aleargă pe distanțe mai mari, respectiv de 10 sau 21 de kilometri. Locația evenimentului este Platoul Cornești, iar traseul este ecologizat înainte și la finalul competiției de către echipa ASCOTID.

La eveniment vor fi prezenți un echipaj SMURD și unul aparținând Salvamont Mureș.

Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE