Inculpații din Dosarul ”Azilul groazei din Bărdești” rămân în arest preventiv Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 744 Vizualizări

Inculpații din Dosarul ”Azilul groazei din Bărdești” rămân în arest preventiv

Camera de Consiliu a Tribunalului Mureș a decis recent, în data de 26 septembrie 2023, prelungirea măsurii de arestare preventivă împotriva celor trei inculpați din Dosarul ”Azilul groazei din Bărdești”. Astfel, Cosmin Ionuț Păpuc, Jolan Pascu și Flavius Teodor Pascu, vor rămâne în arest preventiv, la solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, până în data de 27 octombrie 2023, inclusiv.

Decizia instanței

”Soluția pe scurt: În temeiul articolului 236 alineatul (1) Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș. În temeiul articolului 234 alineatul (1) Cod procedură penală raportat la articolul 202 alineatul (1) Cod procedură penală și articolului 223 alineatul (2) Cod procedură penală, prelungeşte măsura arestării preventive luată anterior faţă de inculpatul P. C. I., DP, inculpata P.J., DP şi inculpatul P. F.-T., DP, toți cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, faptă prevăzută de articolul 367 alineatul (1) Cod penal şi de trafic de persoane, faptă prevăzută de articolul 210 alineatul (1) litera a) şi b) Cod penal raportat la articolul 182 litera b) teza a II-a Cod penal, cu aplicarea articolului 38 alineatul (1) Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 28 septembrie 2023 până la data de 27 octombrie 2023, inclusiv. În temeiul articolului 242 alineatul (2) Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiate cererile formulate de inculpaţi, prin apărători aleși, de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În temeiul articolului 275 alineatul (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpați și procuror. Pronunțată în ședința Camerei de Consiliu azi, data de 26 septembrie 2023, ora 11.30”, se menționează pe pagina web www.portal.just.ro.

Căsuța lu’ Min, în atenția DIICOT

În data de 28 iulie 2023, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea a trei persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de persoane în dosarul deschis privind Centrul de îngrijire și asistență de la Bărdești (comuna Sântana de Mureș) – Căsuța lu’ Min, administrat de Asociația Re-Min.

Cei trei inculpați sunt: Cosmin Păpuc, angajat al Penitenciarului Târgu Mureș, membru fondator al Asociației Re-Min, Jolan Pascu, angajată ca infirmieră a Institutului de Urgență de Boli Cardiovasculare și Transplant, secția ATI, și administrator al centrului rezidențial, și Flavius Teodor Pascu, angajat al IPJ Mureș, la Secția 2 Band.

Menționăm că până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive, cele trei persoane beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE