Home / Slider / Pistă de alergare de pe Platoul Cornești, vandalizată. Conducerea Grădinii Zoo, în căutarea vinovaților

Pistă de alergare de pe Platoul Cornești, vandalizată. Conducerea Grădinii Zoo, în căutarea vinovaților

Distribuie

Administrația Grădinii Zoologice Târgu Mureș și a Platoului Cornești din municipiu a anunțat, la începutul săptămânii, că a depus o plângere penală pentru vandalizarea unei porțiuni refăcute din pista de alergare, după ce mai mulți practicanți de jogging au alergat peste tartanul proaspăt turnat, lăsând urme proeminente pe pista renovată.

Este greu să găsim cuvintele potrivite azi, când trebuie să vedem că proaspăt reînnoita parte a pistei de alergare a fost distrusă. Cu toate că zona era marcată cu semne de avertisment, anunțată și înconjurată cu bandă roșie-albă, din păcate a fost vandalizată. Un teren de sport nu este doar o facilitate sportivă, ci și un loc care contribuie la întărirea comunității, astfel distrugerea e de fapt pierderea întregii comunități. Am depus o plângere la poliție împotriva persoanei necunoscute responsabile și suntem încrezători că autoritățile vor face tot posibilul pentru a investiga și identifica persoanele responsabile. Sperăm că în timpul lucrărilor să găsim – poate împreună – o cale prin care putem să stopăm vandalizarea”, a transmis joi, 28 septembrie, administrația Grădinii Zoo Târgu Mureș pe rețelele de socializare.

„Sperăm să găsim o cale de a stopa vandalizarea”

Ulterior, luni 2 octombrie, directorul Grădinii Zoologice Târgu Mureș a confirmat informația publicată de administrație pe pagina oficială de Facebook, spunând că atât el, cât și colegii săi, vor face tot posibilul să găsească făptașii.

Au pus într-o zonă tartan nou, era toată zona delimitată cu indicatoare şi cu benzi, însă anumiţi indivizi au pătruns în acea zonă şi au distrus pista de alergare. Un teren de sport nu este doar o facilitate sportivă, ci şi un loc care contribuie la întărirea comunităţii, astfel distrugerea e de fapt pierderea întregii comunităţi. Am depus o plângere la poliţie împotriva persoanei necunoscute responsabile şi suntem încrezători că autorităţile vor face tot posibilul pentru a investiga şi identifica persoanele responsabile. Sperăm că în timpul lucrărilor să găsim, poate împreună, o cale prin care putem să stopăm vandalizarea”, a comentat Szánthó János Csaba, directorul grădinii.

Totodată, acesta a adăugat că tartanul afectat nu va mai fi refăcut, ci va rămâne cu urmele alergătorilor impregnate, întrucât bugetul prevăzut pentru acest proiect nu poate fi depășit. „Va rămâne aşa şi probabil va fi o lecţie permanentă pentru cei care aleargă aici”, a mai spus Szánthó János Csaba.

Lorena PINTILIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Finanțare aprobată pentru o secțiune importantă a Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț

Distribuie Guvernul României a aprobat miercuri, 29 noiembrie, proiectul de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.