Tânăr drogat, prins de Poliția Rutieră Mureș pe strada Budiului Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 419 Vizualizări

Tânăr drogat, prins de Poliția Rutieră Mureș pe strada Budiului

Un tânăr în vârstă de 18 ani din localitatea Corunca a fost oprit sâmbătă, 7 octombrie, în jurul orei 00:00 de către polițiștii mureșeni în timpul unui control de rutină. Tânărul a fost testat cu aparatele din dotare (drugtest și etilotest), reieșind indicii cu privire la prezența substanțelor psihoactive în organism. Acesta a fost condus ulterior la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice care să afirme sau să infirme prezența unor substanțe interzise în organism. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autoturism sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 7 octombrie, în jurul orei 00.06, polițiștii Biroului Rutier Târgu Mureș au oprit pentru control, pe strada Budiului din municipiu, un autoturism, condus de un tânăr de 18 de ani, din comuna Corunca. Acesta a fost testat cu aparatele din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Pentru stabilirea cadrului legal, necesar verificărilor, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”, au transmis reprezentanții IPJ Mureș.

Consumul de droguri la volan, principala cauză generatoare de accidente

Polițiștii mureșeni au reamintit că principala cauză generatoare de accidente rutiere este dată tocmai de consumul de substanțe interzise la volan.

Cu aceasta ocazie, arătăm că printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave se află consumul de băuturi alcoolice și/sau consumul de substanțe psihoactive, precum și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere! Readucem în atenția conducătorilor auto noile modificări legislative, reglementate prin Legea 213 din 2023 pentru modificarea Codului penal, care se referă la faptul că, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei”, au mai adăugat ofițerii mureșeni.

Sursa foto: depositphotos.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE