“Săptămâna prevenirii traficului de persoane” în județul Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 163 Vizualizări

“Săptămâna prevenirii traficului de persoane” în județul Mureș

Centrul Regional Târgu Mureș al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) organizează, în perioada 16-20 octombrie, o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane – 18 octombrie – subsumate unei campanii de informare intitulate: “Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.

Marcarea Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane este un exerciţiu de creştere a gradului de conştientizare a populaţiei asupra riscurilor acestui fenomen, iar campania “Săptămâna prevenirii traficului de persoane” cuprinde activități de informare desfăşurate la unităţi şcolare din județele Mureș și Harghita, întâlniri de lucru cu specialiști și un eveniment organizat în data de 18 octombrie la Sala mică a Palatului Administrativ din Târgu Mureș.

Activitatea s-a desfășurat sub forma unei dezbateri cu elevii reprezentanți ai liceelor din Târgu Mureș, cu tema ”Sunt informat. Sunt protejat”.

”Aceste actiuni sunt menite să contribuie la informarea și sensibilizarea publicului larg, dar în mod special al categoriilor vulnerabile cu privire la fenomenul traficului de persoane. De asemenea, în baza colaborării şi a implicării active a Inspectoratelor Școlare Județene Mureș și Harghita, în perioada 16 – 20 octombrie 2023, în unităţile şcolare se vor susţine activităţi preventive în cadrul cărora vor sublinia elementele definitorii ale traficului de persoane, modalităţile de racolare şi sfaturile prin care victimizarea să fie evitată, fiind reamintită pe această cale linia Help-Line 0 800 800 678. Îndemnăm publicul larg și pe cei interesați să acceseze site-ul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, pagina de Facebook a Cr.Tg.Mureș, pentru o informare permanentă cu privire la actiunile derulate, campanii naționale și locale, dar și pentru sfaturi de prevenire care să ajute în situații asociate traficului de persoane sau de minori”, au transmis organizatorii campaniei.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE