Mureșean, acuzat de evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la un milion de lei Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2161 Vizualizări

Mureșean, acuzat de evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la un milion de lei

Doi bărbați în vârstă de 31, respectiv, 46 de ani, au fost reținuți marți, 14 noiembrie, într-un dosar penal de evaziune fiscală.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la data de 14 noiembrie 2023, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, în dosarul de evaziune fiscală, doi bărbați, de 31 și 46 de ani, din Giurgiu și Mureș, au fost reținuți.

1.000.000 de lei, prejudiciu în dosarul de evaziune fiscală

Reamintim că, la data de 14 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au pus în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară, în județele Mureș, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița și municipiul București, într-un dosar penal de evaziune fiscală. În fapt, în perioada 2015 – 2020, cei doi bărbați ar fi înregistrat în contabilitate achiziții fictive de la 13 societăți comerciale, în materie de construcții. Prejudiciul estimat până în prezent este de aproximativ 1.000.000 de lei, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activități infracționale”, au transmis reprezentanții IPJ Mureș.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș, polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Mureș, Poliției municipiului Târgu Mureș, cel al polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Giurgiu, Dâmbovița, Ilfov, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, precum și de jandarmi.  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai informat aceștia.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE