Home / Sanatate / Începe seria conferințelor IFSGen

Începe seria conferințelor IFSGen

Distribuie

Rețeaua pentru cercetarea istoriei femeilor și promovarea studiilor de gen în spațiul românesc (IFSGen) inaugurează, în luna decembrie 2023, seria conferințelor IFSGen. Rețeaua este rezultatul unui parteneriat încheiat în anul 2022 între Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prin Direcția Patrimoniu Cultural Universitar, Centrul de Cercetare pentru Identități Teritoriale și Dezvoltare din cadrul Facultății de Geografie și Institutul de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca.

Invitații evenimentului sunt Constanța Vintilă, cercetătoare, Institutul de Istorie Nicolae Iorga, București, Alin Ciupală, profesor Universitatea București, Petruța Teampău, lector Univ. Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Oana Băluță, conferențiar Universitatea București și Ionela Băluță, profesoară Universitatea București.

Prima ediție, De la istoria femeilor la gender history și studii de gen. Dezbateri și direcții de cercetare, se va desfășura online între 7-9 decembrie 2023 și va reuni peste 50 de specialiști din universități, muzee, arhive, institute și centre de cercetare din România.

Istoria femeilor și studiile de gen nu mai sunt de mult timp subiecte marginale în cercetarea academică românească. Începând cu anii `90, tot mai mulți specialiști sunt interesați de abordarea unor subiecte circumscrise acestor domenii. La mai bine de treizeci de ani distanță ne aflăm, totuși, în fața unui fapt oarecum paradoxal: deși avem numeroase proiecte științifice și numeroși cercetători care explorează diferite direcții de studiu subsumate istoriei femeilor și studiilor de gen, lipsesc aproape cu desăvârșire evenimentele dedicate exclusiv acestora. Conferința își propune să dezbată stadiul actual al cercetărilor și să definească principalele direcții și teme de studiu în spațiul românesc, potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă UMFST.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: 20 de hectare de miriște și vegetație uscată arse într-un incendiu, lângă Scaunul Domnului

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin și ai Punctului de Lucru Deda au fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.