A executat imediat metoda Heimlich și a salvat viața unui băiețel Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 827 Vizualizări

A executat imediat metoda Heimlich și a salvat viața unui băiețel

O tânără voluntară în cadrul ISU Mureș a salvat viața unui băiețel. Diana Crișan are 22 ani și este voluntar în cadrul ISU Mureș din anul 2018, iar pasiunea pentru această activitate i-a clădit o adevărată carieră în domeniul medical. Din anul 2020 este cadru medical activ în Secția de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș, iar anul acesta va absolvi și cursurile Școlii Postliceale Sanitare “Gheorghe Marinescu” din Târgu Mureș.

Diana participa la în atelierele practice de prim ajutor organizate în Târgul Mureș, cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, unde o mămică cu băiețelul ei, Luca, curioși de activitatea pe care o desfășurau voluntarii, s-au apropiat de ea, rugând-o să-i învețe și pe ei să dea primul ajutor. Tânăra s-a arătat foarte deschisă la dialog și i-a rugat să se apropie de manechin, pentru a aplica împreună manevrele de resuscitare. Luca, însă, nu a mai putut să se miște, brusc s-a albit la față, gesticulând spre mama lui, care nu înțelegea ce s-a întâmplat.  Fără întârziere și cu mult spirit de reacție, Diana știa ce trebuie să facă. Copilul nu mai putea respira.

– Lăsați-mă să vă ajut! S-a înecat cu ceva!

A fost nevoie doar de câteva secunde ca Diana să-i sară în ajutor băiatului. I-a aplicat manevra Heimlich sub privirile celor prezenți. De îndată, copilul și-a recăpătat paloarea și capacitatea de a respira.

– Doamnă, vă mulțumesc din suflet, nu știu ce m-aș fi făcut fără dumneavoastră!

– E de datoria mea să ajut, asta mă pasionează, eu am fost doar în locul potrivit la momentul potrivit! Cred că putem continua să învățăm împreună cum să-i salvăm pe ceilalți în astfel de situații. Ce zici, Luca? Mai dorești să încerci?

– Categoric, DA! Vreau să învăț cum pot salva pe cineva. Când voi fi mare vreau să fiu ca dumneavoastră!

– O să-ți spun cum poți ajunge și acolo!

Felicitări, Diana, suntem mândri de tine!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE