Controversatul ”brad din textile”, de fapt nu e brad. Nu unul de Crăciun. Vezi unde va fi mutat Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 6672 Vizualizări

Controversatul ”brad din textile”, de fapt nu e brad. Nu unul de Crăciun. Vezi unde va fi mutat

Controversatul brad croșetat din fulare de fapt, nu e brad. Nu unul de Crăciun.

Primarul Municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a comunicat aseară, pe o rețea de socializare, că bradul va fi demontat și mutat în Cetatea Medievală.

”Proiectul de la ceasul cu flori nu este un pom de Crăciun, ci este o reclamă la un festival cultural. Bradul de Crăciun al orașului a fost montat de oraș. Pentru proiectul festivalului cultural, Primăria a pus la dispoziție doar spațiul și nu s-au cheltuit bani publici. Însă am auzit și vocile oamenilor, indignarea unora și înțelegem sensibilitatea situației, așa că am luat decizia de a demonta din centrul orașului reclama festivalului cultural.”

Festivalul Cultural Alternativ “Kult” se desfășoară în perioada 8 – 10 decembrie la Palatul Culturii sub sloganul „Poveștile ne leagă!”.

Astfel de brazi construiți din fulare croșetate manual se găsesc și în Marea Britanie, Portugalia, Germania sau alte țări. “Cel mai mare se află în Portugalia și are 17 metri. Cei mai mulți astfel de brazi au 5 metri astfel că acesta din Târgu Mureș, cu cei 10 metri ai lui este în top”, ne-a declarat Bota Melinda. Ea ne-a spus și despre sutele de oameni care au accesat acest proiect, foarte mulți copii, firme mari din Târgu Mureș sau universități. “De exemplu, doamna Lokodi Emoke, fostul președinte al Consiliului Județean Mureș a croșetat 30 de metri de fular pe care a scris numele tuturor orașelor înfrățite cu Târgu Mureșul”, a mai spus Bota Melinda.  În fotografiile atasate puteti vedea  persoane din întreaga lume care au contribuit la bradul din Târgu Mureș: Statele Unite ale Americii, Ecuador, Mongolia, Germania, Austria, Ungaria, Anglia, Suedia și Danemarca.

Proiectul a început în septembrie 2022 când organizatorii Festivalului Cultural Alternativ Kult au făcut un apel către mai multe organizații neguvernamentale și persoane fizice de a participa la crearea unui “copac infinit”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE