Cercetări de arheologie urbană la Turda, workshop la UMFST Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 132 Vizualizări

Cercetări de arheologie urbană la Turda, workshop la UMFST

Cercetări de arheologie urbană la Turda. Corul bisericii reformate din Turda veche, aceasta este tema unui workshop care va avea loc marți, 12 decembrie 2023, ora 11:00, în sala R04 B (str. Nicolae Iorga, nr. 1), cu ocazia Zilelor UMFST.

În cadrul acestuia, vor fi prezentate rezultatele săpăturilor arheologice realizate în luna iulie 2023 de către studenții de la programul de studii Istorie, Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior”, și programul de studii Arhitectură, Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației.

Aceste cercetări, desfășurate în timpul worshopului anual de arheologie, sub coordonarea lect. univ. dr. Fábián István, au oferit studenților mai multe oportunități în ceea ce privește cercetarea, punerea în valorare și promovarea patrimoniului istoric/arheologic.

Invitații evenimentului sunt dr. Dan Matei, dr. Horațiu Groza și drd. Paul Chiorean, specialiști ai Muzeului de Istorie Turda, potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă UMFST.

Zilele UMFST G.E. Palade Târgu Mureș cuprind peste 75 de evenimente științifice, sociale și cultural-artistice, lansări de carte, simpozioane, workshop-uri în domeniile Sănătate, Științe și Tehnologie, prezentări orale și demonstrații practice, expoziție de arhitectură și un atelier de creație jurnalistică.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE