Prima competiție Triathlon Indoor din țară, desfășurată în cadrul UMFST Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 153 Vizualizări

Prima competiție Triathlon Indoor din țară, desfășurată în cadrul UMFST

Centrul de recuperare și instruire „Salus der Aquam” din cadrul UMFST Târgu Mureș a găzduit cu ocazia Zilelor UMFST, o competiție de Triathlon Indoor.

Evenimentul s-a desfășurat luni, 11 decembrie, fiind primul astfel de eveniment organizat din țară. Organizarea unei astfel de competiții a fost posibilă cu sprijinul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”, al echipei Scott din cadrul universității, dar și cu ajutorul Gold Gym care au oferit benzile de alergare, trainerele speciale fiind oferite de Kovács Szabolcs.

„Competiții de Triathlon s-au mai organizat, dar să fie totul înăuntru, într-un spațiu închis, nu s-a mai organizat. Sportivii vor începe cu 200 metri înot, după care se vor urca pe trainerele speciale și vor pedala 10 kilometri. Vor face un transfer până la intrare unde sunt așezate benzile de alergare și vor alerga un kilometru și jumătate. Apoi revin în piscină și termină cu 200 metri înot”, a declarat Conf. univ. dr. Szabó-Csifó Barna, coordonatorul evenimentului.

Ramurile sportive din cadrul competiției în care cei 16 sportivi participanți s-au întrecut au fost înotul, în bazinul interior, alergarea pe benzile speciale, dar și ciclismul. Sportivii au pedalat pe biciclete speciale cu ceas pe ele, care măsoară distanța, sportivii pedalând pe loc.

„Spațiul ne-a permis să avem doar 16 participanți. Avem patru culoare în piscina de 25 de metri. Dacă am avea foarte mulți, atunci ne-am lungi toată ziua. Însă, pot spune că am avut foarte mulți solicitanți și cu cel mai mare regret al meu, trebuia să îi refuz, dar le-am promis că în primăvară vom încerca să mai organizăm un astfel de eveniment, iar atunci vor participa”, a mai precizat coordonatorul evenimentului.

În cadrul evenimentului desfășurat au existat patru categorii open, dedicate celor care deja au cochetat cu Triathlonul, existând două serii, una pentru băieți și una pentru fete. Ultima serie a acestei competiții, este seria Elite, unde participă alți sportivi, în componenta acestei serii fiind și campionul mondial de anul trecut de la Triathlon, Kovács Szabolcs.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE