15 dosare penale pentru comerț ilegal cu articole pirotehnice Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 255 Vizualizări

15 dosare penale pentru comerț ilegal cu articole pirotehnice

În urma hotărârii adoptate de Colegiul Prefectural al Județului Mureș nr. 3/ 8 decembrie, care prevede solicitarea tuturor primăriilor din perimetrul județului Mureș încetarea emiterilor avizelor de amplasament pe domeniul public sau privat al unității administrative teritoriale pentru comercializarea articolelor pirotehnice, au fost efectuate controale în prima săptămână a sărbătorilor de iarnă, prin intermediul cărora s-a verificat modul de respectare a prevederilor legale de către persoanele fizice și juridice autorizate să comercializeze obiecte pirotehnice.

Conform anunțului postat pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului Mureș, în urma acestor controale, politiștii din cadrul I.P.J. Mureș au constituit 15 dosare penale, în urma depistării a unui număr de 24 de infracțiuni privind încălcarea prevederilor art. 37 din Legea nr. 126/1995. De asemenea, s-au efectuat 15 percheziții domiciliare la imbobilele persoanelor care dețineau fără drept obiecte pirotehnice în vederea comercializării lor ulterioare. În urma investigațiilor, a fost confiscată cantitatea de 1.193 kg de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3, F4, care însumau un cuantum de aproximativ 36.900 lei.

„În perioada următoare, controalele și verificările cu privire la comercializarea materialelor pirotehnice se vor intensifica până după perioada sărbătorilor de iarnă”, au avertizat reprezentanții Instituției Prefectului Mureș în cadrul postării.

M.R.

Sursa foto: Instituția Prefectului Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE