Baschet masculin: Diferență de 6 puncte în meciul cu CSU Sibiu Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 126 Vizualizări

Baschet masculin: Diferență de 6 puncte în meciul cu CSU Sibiu

După un început excelent, echipa de baschet feminin din cadrul CSM Târgu Mureș nu şi-a mai regăsit ritmul de joc, şi a plecat cu o înfrângere de la Sibiu.

Astfel, rezultatul final din cea de-a 16-a etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin este următorul: CSU Sibiu – CSM Târgu Mureş 87-81 (23-27, 23-19, 18-15, 23-20).

Marcatoriidin cadrul meciului au fost următorii: Person 17 (3×3), Martinic 14, Gajovic 12 (1×3), Sánta 10, Borşa 8 (2×3), Engi-Rosenfeld 8 (2×3), Lowrance 6 și Jeremic 6 (2×3). Totodată, a mai jucat și Bölöni.

Potrivit CSM, Borşa şi Person au dat tonul partidei de la Sibiu cu două aruncări de la distanţă. Suedezul echipei a mai reuşit încă două triple de mare efect. Sánta a mai reușit două coşuri din apropiere, iar tabela arăta 16-10 pentru echipa antrenată de către George Trif.

Gazdele au egalat prin trei coşuri consecutive, dar Jeremic a oprit run-ul gazdelor cu o triplă, la care imediat a venit răspunsul din partea gazdelor. Threatt a reuşit doar o liberă pentru a-şi duce echipa pentru prima oară în avantaj, dar Engi, Lowrance şi Martinic ne-au adus înapoi în faţă la patru puncte în prima pauză.

„Gajovic a îngropat o triplă imediat la începutul actului secund, Martinic a marcat două libere, Engi a nimerit şi el coşul de la distanţă şi Sánta a pus cireaşa pe tort, iar după 12 minute conduceam cu 13 puncte (24-37). Peste alte 4 minute diferenţa a rămas la fel (28-41), dar au urmat 150 de secunde în care nu am reuşit să marcăm, iar sibienii au egalat cu un parţial de 13-0”, se precizează pe pagina CSM.

Prima repriză: 46-46

În sfertul trei, mureșenii nu și-au regăsit ritmul bun din prima repriză și au  început să rateze din ce în ce mai mult.

Sibiul şi-a creat un avantaj de 8 puncte, dar pe care echipa noastră l-a eliminat foarte repede, mai ales prin cele 5 puncte ale lui Borşa. Martinic ne-a readus în faţă cu o liberă marcată, dar Sibiul a terminat sfertul cu două coşuri din apropiere şi 3 puncte avantaj.

„Gazdele în trei minute şi jumătate au reuşit un parţial de 12-2 şi diferenţa a crescut până la 13 puncte. Băieţii noştri nu s-au considerat încă învinşi, au încercat ca totul să revină pe tabelă. Tripla lui Engi şi and one-ul marcat al lui Gajovic ne-au adus din nou la doar 4 lungimi, dar nu am reuşit să venim mai aproape”, se mai precizează pe pagina CSM.

Mureșenii se află acum în primele 10 echipe ale ţării şi mai au doar două meciuri de disputat, pe 15 ianuarie acasă cu Craiova şi în ultima etapă, pe 20 ianuarie, la Piteşti.

„A fost un meci greu cu o echipă puternică din campionatul nostru. Meciurile din deplasare contra Sibiului sunt printre cele mai grele din ligă, presiunea publicului și agresivitatea dusă la extrem a echipei gazde sunt foarte mari. În anumite momente, din punct de vedere mental nu am putut trece peste această presiune și aici s-a făcut diferența. Din păcate toată săptămâna am avut probleme cu răcelile si virozele. Bölöni, Paliciuc și Nistor au fost bolnavi cu febră mare și nu s-au antrenat deloc. Din păcate, temperatura din sală din timpul antrenamentelor este extrem de scăzută. Oricum, suntem calificați matematic în primele 10 echipe din țară. Mai avem două meciuri în această fază de campionat pe care le vom aborda cu maximă seriozitate. Al doilea obiectiv al sezonului a fost atins după calificarea în Final 8 al Cupei României. Urmează confruntări cu cele mai bune 5 echipe din conferința A, care vor fi extrem de dificile”, a declarat antrenorul George Trif.

Diana CĂRBUREAN

Sursa foto: Facebook – CSM Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE