Șosea paralelă cu DN 15 în Sângeorgiu de Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 993 Vizualizări

Șosea paralelă cu DN 15 în Sângeorgiu de Mureș

În cadrul unei conferințe de presă, organizată în 25 ianuarie, primarul comunei Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Sándor Szabolcs, a declarat că primăria intenționează să construiască, din fonduri proprii, o șosea paralelă cu drumul național care traversează localitatea. Șoseaua ar urma să ofere o variantă de traseu de la noul pod peste Mureș, din zona Weekend, până la sensul giratoriu din Ernei. 

„S-a semnat un protocol între Primăria Târgu Mureș, Primăria Sângeorgiu de Mureș, Primăria Sântana de Mureș și Consiliul Județean Mureș, prin Asociația Zona Metropolitană. Acest proiect chiar se va realiza”, a spus primarul. Apoi, a explicat că au fost deja făcuți „pași concreți” pentru realizarea drumului. „Drumul paralel cu Drumul Național va decongestiona circulația. Drumul va avea circa 5,8 km pe raza comunei Sângeorgiu de Mureș”, a precizat Sófalvi Sándor Szabolcs. Acesta a mai declarat că este puțin probabil să fie obținută finanțare guvernamentală. „Vom încerca din bugetul local să facem măcar partea noastră”. Apoi, „comuna Ernei va trebui să facă doar 2,8 km de drum ca să iasă la sensul giratoriu din Ernei”.

„Noi, deja facem studii de fezabilitate pentru porțiunea noastră”, a adăugat primarul din Sângeorgiu de Mureș. Sófalvi Sándor Szabolcs susține că un nou drum va ajuta la decongestionarea traficului la intrarea în Târgu Mureș, indiferent de termenul de construcție a noului pod peste Mureș. (V.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE