Ambasada României în Austria partener al Filarmonicii Târgu Mureș. Concert extraordinar la MusikVerein, 8 noiembrie 2024 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 978 Vizualizări

Ambasada României în Austria partener al Filarmonicii Târgu Mureș. Concert extraordinar la MusikVerein, 8 noiembrie 2024

Organizatorii concertului extraordinar al Filarmonicii Târgu Mureș, dl Ovidiu Maior și Mihail Poruțiu, au participat zilele trecute la Viena, la o serie de întâlniri pentru stabilirea următorilor pași în promovarea și pregătirea evenimentului din capitala Austriei. Orchestra Filarmonicii Târgu Mureș va concerta în Sala de Aur de la MusikVerein pe data de 8 noiembrie 2024. 

Una dintre întâlniri a fost găzduită de Excelența Sa dl ambasador Emil Hurezeanu, la sediul Ambasadei României în Republica Austria, principalul partener institutional al proiectului. Împreună cu Ambasadorul României au fost discutate detaliile pentru organizarea unui eveniment de promovare a concertului, ce va fi pus în practică împreună cu Ambasada României la începutul lunii aprilie 2024. De altfel, Ambasada României a fost și primul partener instituțional major al acestui proiect, proiect care va reuși să ofere publicului din Viena o experiență culturală deosebită. La intalnire a mai participat si dl Mircea Solovăstru, unul dintre principalii sustinători ai proiectului

La evenimentul de promovare sunt așteptați să participe reprezentanți ai celor mai importante redacții din media locală și personalități din lumea culturală a capitalei austriece. Scopul evenimentului este de a detalia programul muzical ales, care include lucrări ale compozitorilor George Enescu, Bartok Bela și Astor Piazzolla. De asemenea vor fi oferite informatii despre artiștii Orchestrei din Târgu Mureș, o biografie a dirijorului Pablo Boggiano și o prezentare a comunității care susține cu atăt de mult entuziasm demersul cultural ce se va desfășura în noiembrie, la Viena. 

O altă întâlnire pe agendă a fost cu reprezentanții Institutului Cultural Român din Viena. S-au clarificat o serie de aspecte care țin de promovarea evenimentului în diverse medii locale, astfel încât prezența și prestația artistică a celor aproape 80 de muzicieni angrenați în proiect să aibă impactul propus. Acela de a promova o bogăție culturală deosebită a unei comunități multiculturale, reprezentativă la nivel național. 

Aspectele logistice și tehnice de organizare a concertului au fost discutate cu reprezentanții unei companii locale, specializate pe astfel de servicii. Colaborarea dintre organizatorii concertului și compania respectivă este una excelentă, ceea ce va permite transmiterea mesajului propus către publicul vienez. 

Comcertul extraordinar al Orchestrei Filarmonciii Târgu Mureș se va desfășura pe 8 noiembrie 2024, în Sala de Aur din celebra sală de spectacole, MusikVerein. Biletele sunt disponibile deja online, pe site-ul www.musikverein.at, cu prețuri cuprinse între 10 și 52 de Euro, în funcție de amplasamentul sălii.  

Evenimentul este organizat de Asociația pentru Dezvoltare Comunitară IUNONA, cu susținerea partenerilor proiectului, anume: Ambasada României la Viena, Institutul Cultural Român, Consiliul Județean Mureș, Primăria Municipiului Târgu Mureș, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Societatea de Radiologie și Imagistică Medicală din România, RePatriot (parteneri instituționali), respectiv E-ON, Daw Bența, Caparol, Astor – Valpet, OrtoProfil, Hirschmann Automotive, Azomureș, Maurer Residence Târgu Mureș, Herlitz – Pelikan, Azochim, NuclearElectrica, Multi Prod Impex, Rotary District 2241.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE