Minori agresați într-un parc din Târgu Mureș. Patru tineri, reținuți de Poliție! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2531 Vizualizări

Minori agresați într-un parc din Târgu Mureș. Patru tineri, reținuți de Poliție!

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale și Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Târgu Mureș au dispus reținerea pentru 24 de ore a patru tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, pentru fapte de violență asupra doi minori, de 13 și 14 ani. Trei dintre tinerii reținuți au fost prezentați magistraților cu propunere legală și arestați preventiv, pentru 30 de zile.

La data de 23 ianuarie, polițiștii au fost sesizați de către mama unui minor de 14 ani cu privire la faptul că, fiul acesteia ar fi fost agresat fizic, în mod spontan, de un grup de mai mulți tineri, într-un parc din Târgu Mureș.

”Minorul a fost transportat la o unitate medicală, pentru îngrijiri și investigații de specialitate. Astfel, polițiștii Biroului de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, au demarat activități specifice de cercetare pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a informat vineri, 2 februarie, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Potrivit sursei citate, la data de 1 februarie, în cursul dimineții, polițiștii au pus în executare patru mandate de percheziție în Târgu Mureș și Acățari, la locuințele celor bănuiți de săvârșirea faptei, ocazie cu care au identificat mai multe bunuri de interes în cauză.

”Din cercetări a reieșit faptul că patru tineri, de 14, 16, 17 ani din Târgu Mureș și de 17 ani din comuna Acățari, însoțiți de alți tineri, ar fi stabilit un loc de întâlnire cu minorul în cauză, unde l-ar fi agresat fizic prin aplicarea de lovituri cu pumnul și picioarele. S-a stabilit că vătămările suferite au necesitat pentru vindecare aproximativ 30-35 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, investigațiile efectuate au indicat faptul că unul dintre cei patru tineri, de 17 ani, ar fi agresat în același mod un alt minor, de 13 ani în cursul lunii noiembrie 2023, provocându-i vătămări care au necesitat pentru vindecare 8-9 zile îngrijiri medicale. Patru mandate de aducere au fost puse în aplicare în urma perchezițiilor, față de cei patru tineri fiind dispuse ordonanțe de reținere pentru 24 de ore în baza probatoriilor administrate. Tot ieri, în cursul serii, trei dintre aceștia au fost prezentați unui judecător de drepturi și libertăți, care a admis propunerea de arestare preventivă formulată pe numele lor, pentru o perioadă de 30 de zile”, a mai arătat aceeași sursă.

Activitățile au beneficiat de sprijinul specialiștilor criminaliști și a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE