Tot mai mulți mureșeni depistați băuți sau drogați la volan Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 401 Vizualizări

Tot mai mulți mureșeni depistați băuți sau drogați la volan

Un bărbat în vârstă de 37 de ani din Luduș a fost prins drogat la volan, pe raza localității Bogata din județul Mureș. Acesta nu este unicul caz de acest gen din ultima perioadă, polițiștii mureșeni lovindu-se tot mai des de aceste tipuri de cazuri. Potrivit ofițerilor IPJ Mureș, tot mai mulți mureșeni urcă la volan deși au consumat substanțe interzise sau alcool, ba mai mult, unii dintre aceștia conduc fără a deține permis auto.

La data de 3 februarie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii Secției 12 Poliție Rurală Luduș au oprit pentru control, pe DJ 107G, în comuna Bogata, un autoturism, condus de un bărbat de 37 de ani, din orașul Luduș. Acesta a fost testat cu aparatele din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

Menționăm că aceasta nu constituie probă în cadrul dosarului penal, cel în cauză fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”, a mai precizat acesta.

Vineri, 2 februarie, polițiștii mureșeni au oprit într-un control de rutină un conducător auto în vârstă de 41 de ani care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În seara de vineri, 2 februarie a.c., în jurul orei 19.55, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș au depistat un conducător auto, de 41 de ani, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism, pe Bulevardul Pandurilor din municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Mai exact, în urma testării alcoolscopice, rezultatul testului de respirație a indicat o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei în sânge, acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării mostrelor biologice. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, au mai depistat polițiștii mureșeni.

Șoferi fără permis și cu mașini neînmatriculate, prinși la volan pe raza județului Mureș

De asemenea, polițiștii au oprit în data de 3 februarie un bărbat care circula nestingherit pe străzile din localitatea Daneș cu un autoturism a cărui autorizație de circulație provizorie era expirată. Astfel, acestuia i-a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuni de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

La data de 3 februarie a.c., în jurul orei 11.50, polițiștii Biroului Rutier Sighișoara au oprit pentru control, pe DN13 E60, în interiorul localității Sighișoara, un autoturism, condus de un bărbat de 36 de ani, din comuna Daneș. Ca urmare a verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date a reieșit faptul că autorizația de circulație provizorie figura a fi expirată. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, se arată în comunicatul trimis de IPJ Mureș.

Conducerea fără permis auto, așa cum am mai precizat, a devenit „la modă” printre mureșeni, ofițerii din cadrul poliției rutiere găsind tot mai des astfel de persoane care șofează fără dreptul legal de a o face.

La aceeași dată, în jurul orei 11.15, polițiștii Biroului Rutier Reghin au depistat un bărbat de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Pomilor din municipiu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală și continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

(L.P.)

Sursa foto: cugetliber.ro/observatorbn.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE