Cum te poți angaja în armată Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 394 Vizualizări

Cum te poți angaja în armată

Centrul Militar Judeţean (CMJ) Mureș anunţă că e deschisă lista de înscrieri pentru ocuparea celor peste 5.000 de posturi destinate soldaţilor gradaţi profesionişti, disponibile în toată ţara. Astfel, până la 1 martie, se pot înscrie persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani,

Soldaţii şi gradaţii profesionişti (SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar din armată, fiind destinat îndeplinirii funcţiilor de execuţie specifice luptătorilor şi specialiştilor militari, în cadrul microstructurilor de tip echipă, echipaj, grupă. Chiar dacă nu ai deloc experienţă militară anterioară, poţi fi angajat într-o funcţie de SGP, cu condiţia să îndeplineşti criteriile de recrutare şi selecţie necesare şi să urmezi un program de instruire cu durata de până la 10 săptămâni, desfăşurat într-unul din centrele de instruire.

„Candidatul trebuie să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în România, să aibă vârsta între 18 ani, împliniţi până la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi la data finalizării programului de instruire, să fie absolvent cel puţin ai primilor doi ani de studiu din învăţământul secundar superior (10 clase de învăţământ liceal sau 11 clase de învăţământ profesional), să nu aibă cazier judiciar, să aibă carnet de conducere B și C, cei care doresc să opteze pentru meseria de șofer profesionist în armată. Pentru oferta unităților militare din județul Mureș, le recomand celor interesați să meargă la sediul acestora pentru a afla mai multe detalii. Pentru cei interesați de oferta din unitățile militare din alte județe, îi rugăm pe cei interesați să vină la CMJ Mureș unde le putem da mai multe informații”, menționează Locotenent-colonel Marius Lupăştean, CMJ Mureș.

În urma înscrierilor, candidații selectați vor trece printr-o serie de evaluări și examinări medicale, iar dosarele trebuie completate până la data de 22 martie 2024.

CMJ Mureș numere de telefon 0265 – 250642  și 0744394152.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE