INTERVIU cu Rareș Cojoc și Andreea Matei, campioni naționali ai României la dans sportiv, ediția 2024 Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1602 Vizualizări

INTERVIU cu Rareș Cojoc și Andreea Matei, campioni naționali ai României la dans sportiv, ediția 2024

Perechea alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile ”Dansul Viorilor” din Reghin și CS Dinamo București, a câștigat sâmbătă, 2 martie, în Sala Sporturilor din Târgu Mureș, titlul de campion național la dans sportiv, la categoria Standard Adulți.

Aflați din luna octombrie 2022 pe locul 1 în ierarhia mondială întocmită de către Federația Internațională de Dans Sportiv, cei doi dansatori de excepție ai României au demonstrat prin evoluția lor că definiția dansului sportiv nu se rezumă doar la arta de a pluti cu grație și maiestuozitate pe acordurile muzicii, pe un ring de dans, ci și la o luptă a celor mai puternice caractere. Astfel, după o neplăcută și nedorită căzătură în semifinale, cauzată de o ciocnire cu altă pereche aflată în competiție, Rareș Cojoc și Andreea Matei au evoluat fără cusur în cele cinci dansuri ale finalei Campionatului Național de Dans Sportiv, demonstrând că la categoria Standard Adulți sunt cea mai valoroasă pereche de dansatori din România.

Și campionii mai cad, dar se ridică și înving!

La puțin timp după încheierea festivității de premiere, târgumureșeanul Rareș Cojoc, care a bifat cel de-al 22-lea titlul de campion național, și Andreea Matei, care are la activ opt titluri naționale, ne-au acordat interviul următor.

Reporter: Felicitări! Vă rog să-mi spuneți al câtelea titlul de campion național este cel din anul acesta, pentru fiecare.

Andreea Matei: Pentru mine este al optulea titlu. Mă bucur că l-am obținut la Târgu Mureș, care este și orașul natal al lui Rareș. A fost un concurs foarte frumos, foarte bine organizat.

Rareș Cojoc: Pentru mine este titlul cu numărul 22. Așa cum am menționat și cu alte ocazii, tot aici, în această sală, în 2004, am câștigat primul meu titlu de campion național.

Reporter: Împreună câte titluri de campion național ați câștigat?

Rareș Cojoc: Opt.

Reporter: A fost un moment delicat în semifinale… Cum l-ați depășit?

Rareș Cojoc: Atunci când ești pe ringul de dans nu stai să te gândești cum să depășești un asemenea moment. Pur și simplu, te aduci și mergi mai departe. E o chestie pur instinctivă. Astfel de lucruri se întâmplă și în marile finale de Grand Slam, nu e neapărat o noutate. Ne-am ciocnit cu altă pereche, am căzut, asta este. Până la urmă, și pe ringul de dans, chiar dacă este un sport al eleganței, se dă o luptă.

Andreea Matei: Se pot întâmpla accidente.

Rareș Cojoc: Se dă o luptă, toată lumea își dorește să concureze cât mai bine, toată lumea vrea să fie cel mai bun și, sincer, nimeni nu lasă nimic.

Reporter: Cum vi s-a părut nivelul competiției din acest an? Mai bun decât în anii anteriori?

Rareș Cojoc: Cu siguranță. Din păcate, lipsește o pereche, unul dintre dansatori care anul trecut a fost pe locul al treilea, a hotărât să nu mai danseze. Eram și într-o relație foarte bună de prietenie și bineînțeles că și ei aveau rezultate foarte bune la nivel mondial, însă au venit alte perechi anul acesta, de la tineret. Au fost două perechi care anul trecut au fost campioni, respectiv vicecampioni mondiali, ambele au trecut la adulți și se simte o competiție în ringul de dans, deoarece și ei vor să câștige cât mai mult teren încă din primul an.

Andreea Matei: Dar este un lucru foarte bun, pentru că ne motivează și pe noi.

Reporter: Sunteți numărul 1 mondial, ceea ce e o performanță extraordinară, excepțională. Ce faceți pentru a vă menține în vârful ierarhiei mondiale?

Rareș Cojoc: E destul de simplu din punctul meu de vedere, adică nu facem nimic deosebit în afară de a ne antrena pe cât de mult posibil și pe cât de bine. Avem încredere în antrenorii noștri, în drumul nostru, în programul nostru, și nu încercăm să derogăm de la obiceiurile noastre niciodată. Cred că până la urmă asta este rețeta succesului. Nu te poți pregăti să devii numărul 1 mondial, este vorba de o muncă continuă, care se desfășoară pe foarte mulți ani. Atunci, la un moment dat, vin și astfel de rezultate și trebuie să fii oarecum smerit în fața lor și să nu le bagi în seamă. Bineînțeles, suntem foarte fericiți pentru că în continuare suntem numărul 1 mondial, cred că din octombrie 2022 au fost câteva săptămâni în care n-am mai fost, aproximativ două luni, însă pentru noi din punct de vedere al dansului, din punct de vedere al antrenamentului nu s-a schimbat nimic.

Andreea Matei: Antrenamentele sunt aceleași.

Reporter: Un gând pentru viitor? Începem un an plin din punct de vedere competițional…

Rareș Cojoc: Da, presupun că va fi un an la fel de plin ca și anul trecut, care a fost extrem de plin. Vom începe cu Campionatul European, în aprilie, și după aceea avem seriile de Grand Slam, paru la număr, Campionatul Mondial, finala de Grand Slam de la Shanghai dacă ne calificăm. Pe lângă acestea, foarte multe concursuri mai mici.

Reporter: Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!

Text și foto: Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE