Licitație pentru pista de biciclete dintre Castelul Mariaffi din Sângeorgiu de Mureș și Complexul ”Weekend” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1076 Vizualizări

Licitație pentru pista de biciclete dintre Castelul Mariaffi din Sângeorgiu de Mureș și Complexul ”Weekend”

Primăria Comunei Sângeorgiu de Mureș a demarat, în data de 13 martie 2024, o licitație estimată la valoarea de 2.423.424 de lei, fără TVA, pentru obiectivul de investiție ”Amenajare pistă de biciclete în comuna Sângeorgiu de Mureș, județul Mureș – Tronson I”, informează www.licitatiapublica.ro.

Rețea de 40 de kilometri, în Masterplanul de Ciclism

Potrivit informațiilor prezentate în proiectul tehnic și detalii de execuție, document întocmit de SC Multinvest Proiectare SRL Târgu Mureș, prin proiect se propune amenajarea unei piste de biciclete cu dublu sens ce va asigura legătura cu municipiul Târgu Mureș pe partea de nord-vest a comunei Sângeorgiu de Mureș.

”Pista de biciclete cu o lungime de 5.000 de metri este parte a unui Masterplan de Ciclism care se extinde pe toată suprafața comunei Sângeorgiu de Mureș, fiind și o componentă importantă a Masterplanului de Ciclism Metropolitan. Această secțiune este una dintre secțiunile de legătură dintre orașul Târgu Mureș, reședință de județ și comuna Sângeorgiu de Mureș. Masterplanul de Ciclism al Comunei Sângeorgiu de Mureș implică o întreagă rețea de piste de biciclete cu o lungime totală de peste 40 de kilometri, implicând trasee turistice familiale, de interes local și zone pentru împătimiții sporturilor în natură”, se menționează în documentul citat.

Traseul Secțiunii 1

În același document, se precizează și care va fi traseul viitoarei piste de biciclete: ”Secțiunea 1 are ca punct de plecare zona “Gokart” – Arena de Hochei, zonă care este chiar la limita localității Târgu Mureș și pornește spre baza sportivă “Academia de fotbal” aflată la aproximativ 900 de metri. Fiind în imediata apropiere a râului Mureș, acesta oferă un cadru natural benefic și sănătos, nivelul aerului având o concentrație de monoxid de carbon mult mai scăzut față de alte zone ale localității. Următorul obiectiv conectat la rețea este strada Wesselényi Erzsébet și baza sportivă ACS Kinder. Traseul continuă spre strada Apei Sărate cu destinația Castelul Mariaffi, un obiectiv turistic și cultural, o emblemă a localității Sângeorgiu de Mureș situată în centrul localității. Acest traseu este una dintre cele mai importante secțiuni, fiind principala arteră de legătură a comunei Sângeorgiu de Mureș cu orașul Târgu Mureș de o importanță majoră atât din punct de vedere turistic cât și din punct de vedere al transportului.”

Investiția va fi finanțată prin intermediul Planului Național de Redresare și Rezliență, termenul limită pentru depunerea ofertelor este 26 martie 2024, iar durata contractului va fi de șase luni.

Alex TOTH

Foto: https://www.freepik.com/

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE