Târgu Mureș, pe locul IV în topul orașelor cu cele mai multe comenzi de mâncare vegană în perioada postului Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 415 Vizualizări

Târgu Mureș, pe locul IV în topul orașelor cu cele mai multe comenzi de mâncare vegană în perioada postului

Românii aleg să comande mâncare vegană în timpul postului Paștelui din diverse motive. Postul Paștelui este o perioadă în care mulți creștini aleg să renunțe la produsele de origine animală în semn de abstinență și purificare spirituală. Astfel, mâncarea vegană devine o opțiune potrivită pentru a respecta aceste reguli religioase.

De asemenea, mulți oameni aleg să adopte o dietă vegană sau vegetariană din motive de sănătate, etice sau de mediu. În timpul postului Paștelui, aceștia pot găsi mai ușor opțiuni potrivite pentru alimentația lor, mai ales că restaurantele și serviciile de livrare oferă o gamă tot mai largă de preparate vegane.

Comenzile de mâncare din acest segment (vegan) de la restaurantele locale au înregistrat anul trecut, în perioada postului Paștelui, o creștere enormă pe platformele de comenzi online de preparate. De exemplu, doar pe platforma Glovo s-a înregistrat o creștere cu 25% la aceste produse în perioada menționată. Totodată, ceapa, pâinea și cartofii sunt alimente de bază în regimul târgumureșenilor, fiind și acestea comandate foarte des în preajma sărbătorilor de către cei care folosesc astfel de platforme de livrare la domiciliu.

Târgu Mureș, pe locul IV în topul orașelor cu cele mai multe comenzi de mâncare vegană

Bazat pe aceste date oferite de platformele de curierat alimentar, România se situează pe locul II, la nivel global, în ceea ce privește consumul produselor vegane, sondaj făcut în 25 de țări în care Glovo operează, prima țară fiind Spania. Printre orașele cu cele mai multe astfel de comenzi efectuate în perioada postului Paștelui se numără București, Cluj-Napoca, Brașov, Târgu Mureș aflându-se pe locul IV, urmat de Constanța, Iași, Bacău și Sibiu.

Un alt motiv, pe lângă cel religios, de la abstinența consumului de produse animale îl constituie creșterea conștientizării asupra problemelor legate de drepturile animalelor și impactul negativ al industriei animalelor asupra mediului înconjurător. Astfel, alegerea mâncării vegane în timpul postului poate fi și o expresie a acestor preocupări.

Lorena PINTILIE

Sursa foto: freepik.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE