Judoka de la Sport Club Dimas, pe podium la Campionatele Naționale Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 539 Vizualizări

Judoka de la Sport Club Dimas, pe podium la Campionatele Naționale

În perioada 19-21 aprilie, la Arad, s-au desfășurat Campionatele Naționale de Judo rezervate sportivilor U15 (13-14 ani) și U13 (11-12 ani). La competiție au participat peste 800 de judoka din toată țara, împărțiți aproximativ în mod egal pe cele două categorii de vârstă.

Sportivii de la clubul Dimas au fost din nou la înălțime, reușind astfel să obțină o serie de rezultate remarcabile la categoria de vârstă U15, care i-au plasat printre fruntașii competiției.

Astfel, în clasamentul pe echipe la băieți, aceștia s-au clasat pe locul IV, prin medalia de aur obținută de Cosmin Huza, la cea mai puternică și numeroasă categorie, cea de 50 de kilograme, care a cuprins 37 de concurenți. Reușita lui Cosmin, aflat la primul titlu de campion național, după doua medalii de bronz reușite la edițiile anterioare ale campionatelor naționale, este o încununare a muncii, ambiției și talentului său.

„Seriozitatea acestui adolescent care în luna mai va implini 14 ani, tenacitatea cu care s-a pregătit la antrenamente, a făcut să dispară problema de a se fi apucat relativ târziu de acest sport unde, după cum susțin specialiștii, de abia dupa 3 ani de antrenamente poți spune că ai depășit nivelul de începător”, a transmis conducerea clubului.

La echipe feminine, fetele de la Dimas au reușit să ocupe prima poziție, prin medalia de aur câștigată de Adelina Ciumas, la categoria 36 kilograme și cea de bronz obținută de Ferenczi Larisa la categoria de 48 kilograme.

„Aceste fete domină deja de ani de zile categoriile lor de vârstă și greutate, Adelina fiind numită pentru a șasea oară campioană națională, obținând de 3 ani consecutiv, câte 2 medalii de aur, atât la categoria ei de vârstă, cât și la categoria superioară la care are dreptul să concureze”, au mai transmis aceștia.

Totodată, și Larisa este campioană națională pentru al treilea an consecutiv, la acest palmares adăugându-și alte două medalii, una de argint și una de bronz, obținute la categorii superioare de vârstă. Atât Adelina, cât și Larisa practică judo de la vârsta de 4 ani. În clasamentul final pe echipe (masculin și feminin împreună), clubul Dimas s-a clasat pe un merituos loc III din peste 60 de echipe participante, doborând astfel cluburi puternice care au nume de tradiție în sportul românesc.

La categoria de vârstă U13, Bogdan Sandulescu a pierdut medalia de bronz într-o categorie dificilă, cea de 38 kilograme, cu 44 de participanți pe tabloul de concurs.

„Chiar dacă în urmă cu o lună la Bacău, Bogdan a reușit să se claseze pe poziția a treia, cucerind medalia de bronz la o categorie superioară de vârstă (CN U14), o accidentare suferită în acel concurs l-a făcut să piardă 3 săptămâni de antrenament, ceea ce s-a dovedit a fi un factor decisiv în clasarea pe poziția a cincea la acest campionat național”, au transmis aceștia.

Lotul clubului Dimas pentru Campionatul Național de la Arad a fost completat de Cristian Manoliu (46 kg), Patrick Baltatanu (66 kg) la U15 și Sara Albert (32 kg), Roberta Ghincea (40 kg) și Tudor Rosca (34 kg) la U13.

Judoka de la Sport Club Dimas, îndrumați de sensei Remus Dima, se pregătesc în continuare pentru două competiții internaționale importante, precum: „Cupa Budapesta”, un concurs de tradiție foarte puternic, cu participarea unor cluburi din peste 20 de țări, care va avea loc la finalul acestei săptămâni și Campionatele Balcanice U15, care vor avea loc în perioada 14-16 iunie, la Cluj-Napoca, competiție care îi va avea la start și pe cei trei medaliați, Adelina, Larisa și Cosmin.

(D.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE