Activitate religioasă pentru preșcolarii din comuna Glodeni Comune
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 350 Vizualizări

Activitate religioasă pentru preșcolarii din comuna Glodeni

În timpul pregătirii sărbătorilor Pascale, mici vestitori ai Învierii Domnului Iisus Hristos, copiii de la grădiniță din Comuna Glodeni însoțiți de educatoarea Bucin Andreea au desfășurat o bogată activitate religioasă în biserica din localitatea Merișor. Aici, copiii au ascultat cu multă atenție și surprindere lecția de religie prezentată de preotul Marinel Suotean, initiindu-i în tainele creștinătăți, arătându-le importanta participării la Sfintele slujbele dar și semnificația slăvitului praznic al Învierii.

„Cu multă bucurie și entuziasm, i-am primit pe micuții preșcolari la biserica parohială. Aici, tinerii învățăcei au ascultat cu atenție și surprindere explicațiile oferite, lecție care s-a dorit a fi o inițiere în tainele creștinătății. Astfel, am descoperit împreună importanța participării la sfintele slujbe, însemnătatea deosebită a tezaurului liturgic bisericesc, dar și semnificația duhovnicească a slăvitului Praznic al Învierii Domnului. La final, i-am îndemnat pe micuții preșcolari ca timp de 40 de zile de la sărbătoarea Sfintelor Paști să rostească salutul creștin „Hristos a înviat!”, a spus pr. Marinel Suotean, Parohia Merișor, Protopopiatul Ortodox Târgu Mureș.

La final, în urma tuturor învățăturilor primite, preșcolarii au desfășurat un atelier în care au pictat și au vopsit ouă roșii. De semenea, tinerii au deprins modalitatea în care se bate toaca, exersând cu multă bucurie și încântare. Întâlnirea, desfășurată sub genericul „Lăsați copiii să vină la Mine” (Luca 18, 16-17), a stârnit multă emoție și entuziasm în rândul celor mici care și-au exprimat cu mută bucurie dorința de a participa la sfintele slujbe în Săptămâna Sfintelor Pătimiri și a cânta, în ziua Praznicului Sfintelor Paști, troparul „Hristos a înviat!”.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE