Ultimele 12 luni: Cea mai caldă perioadă înregistrată pe Pământ Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 364 Vizualizări

Ultimele 12 luni: Cea mai caldă perioadă înregistrată pe Pământ

În aprilie 2024, am avut parte de cea mai călduroasă lună aprilie înregistrată vreodată. Temperatura medie la nivel mondial a fost cu peste +1,6 grade Celsius mai mare decât media perioadei preindustriale, iar în Europa de Est au fost înregistrate temperaturi record pentru acest continent. Aceasta a fost a unsprezecea lună consecutivă în care s-au înregistrat noi recorduri de temperatură la nivel global.

Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice al Uniunii Europene a raportat o temperatură medie globală în luna aprilie de peste 21 de grade Celsius, depășind recordul anterior înregistrat în 2016. În plus, temperatura medie la nivel mondial a fost cu +0,73 de grade Celsius peste media perioadei 1990-2020 și cu +1,61 grade Celsius peste media perioadei preindustriale (1850 – 1900).

Potrivit biziday.ro, Copernicus mai arată că, în aprilie 2024, cele mai mari temperaturi s-au înregistrat în regiunile est-europene. Doar în Scandinavia și Islanda temperaturile au fost sub mediile anuale.

Ultimele 12 luni reprezintă acum cea mai caldă perioadă înregistrată pe Pământ de când există date climatice, în ultimele 11 luni fiind doborâte recordurile istorice de temperatură. Mai important, temperaturile continuă să crească, deși fenomenul climatic El Nino s-a oprit în această primăvară.

Potrivit aceleiași surse, cercetătorii nu mai au îndoieli că limita de +1,5 grade Celsius, stabilită prin Acordul din 2015 de la Paris, va fi depășită în acest an. Își pun întrebarea dacă această perioadă ar putea reprezenta un moment de cotitură în evoluția climei globale.

(D.C.)

Sursa foto și informații: biziday.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE