Reabilitarea drumului Ungheni – Târnăveni salutată de liberali Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 571 Vizualizări

Reabilitarea drumului Ungheni – Târnăveni salutată de liberali

Partidul Național Liberal Mureş salută semnarea contractului de finanţare a proiectului de reabilitare a drumului judeţean Ungheni-Târnăveni, eveniment care a avut loc luni, 29 ianuarie, în incinta Palatului Administrativ din Târgu-Mureş. Potrivit liberalilor, proiectul, în valoare de peste 30 de milioane de euro, „reprezintă una dintre prioritățile de dezvoltare a județului Mureș fiind inclus, în mod justificat, pe lista obiectivelor de importanță majoră ale Regiunii de Dezvoltare Centru.”

Trei ani de demersuri administrative

Prezent la semnarea contractului de finanțare, consilierul județean PNL Ervin Molnar a subliniat consensul politic pentru realizarea acestui obiectiv.

“Consilierii judeţeni au aprobat, încă din octombrie 2015, documentaţia şi indicatorii tehnico-economici ai acestei investiții, inițiată de administrația liberală a județului Mureș, în mandatul 2012-2016. Iată că după trei ani de muncă și demersuri administrative, astăzi am participat la finalizarea unei etape importante pentru un obiectiv major al județului Mureș. Le mulțumesc colegilor din executivul și legislativul Consiliului Județean pentru implicare”, a declarat Ervin Molnar.

Conexiune cu reşedinţa de judeţ printr-un drum modern

La rândul său, senatorul Cristian Chirteș, liderul PNL Mureș, a menţionat că proiectul are o semnificație administrativă deosebită.

„Prin semnarea acestui contract, se va reuși conexiunea Târnăveniului cu reședința de județ printr-un drum modern. Orașul de pe Târnava Mică era singurul municipiu al județului Mureș privat de o legătură rutieră modernă cu Târgu-Mureșul. Le mulțumesc specialiștilor și decidenților politici din Consiliul Județean, Consiliile Locale și Primăriile din Ungheni, Mica, Gănești și Târnăveni pentru finalizarea cu succes a unui proiect demarat în anul 2015”, a declarat Cristian Chirteş.

Finanţare prin POR 2014-2020

Finanțarea reabilitării drumului Ungheni – Târnăveni se realizează prin intermediul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiţii 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura ten-t, inclusiv a nodurilor multimodale, apelul de proiecte nr. 2.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE