Consultare publică organizată de ABA Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 378 Vizualizări

Consultare publică organizată de ABA Mureș

Administrația Bazinală de Apă Mureș (ABA Mureș) anunță prin intermediul biroului de presă că joi, 26 noiembrie, a organizat o consultare publică online, cu tema “Ne protejăm la inundații!”.
La eveniment, primul dintr-o serie de întâlniri care au loc până în decembrie 2022, au participat părțile interesate în procesul de informare cu privire la activitățile care se derulează în etapele inițiale ale proiectului RO-FLOODS: reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu, Consiliului Județean Mureș, Instituției Prefectului Arad, Primăriei Municipiului Arad, operatori ai serviciului de alimentare cu apă și canalizare, ai Sucursalei Hidrocentrale Hațeg. La întrevedere au mai luat parte Asociația “Grupul Milvus”, Administrația Parcului National Căliman, APM Mureș și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Municipiului Târgu-Mureș. La consultări au fost invitați să participe toți factorii interesați, inclusiv cei care se află în zonele cu risc de inundații.
Proiectul “Întărirea capacității publice centrale în domeniul apelor în scopul implementării etapelor Directivei Inundații -SIPOCA 734”, pe scurt #ROFLOODS, este implementat de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor în parteneriat cu Administrația “Națională Apele Române” (ANAR) și se bucură de sprijinul Băncii Mondiale/World Bank Romania. Valoarea totală a proiectului național este de aproape 140 de milioane de lei. Administrația Bazinală de Apă Mureș, alături de celelalte 10 administrații bazinale de apă, participă la proiectul RO-FLOODS.
Până în luna decembrie 2022 se vor reactualiza hărțile de hazard și de risc la inundații, care vor face parte integrantă din P.M.R.I. (Planul de Măsuri al Riscului la Inundații). Procesul de reactualizare ține cont inclusiv de efectele schimbărilor climatice, fiind propuse și promovate cu prioritate măsuri de infrastructură verde și de reconstrucție ecologică a râurilor, în concordanță cu Directiva Cadru Apă.
Administrația Bazinală de Apă Mureș vă invită să urmăriți paginile de Facebook Inundatii.ro și Apele Romane Mures, pentru a fi informați! Mai multe detalii despre proiectul RoFloods, puteți găsi aici: https://bit.ly/3BGi6Of


Sandu Tudor

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE