FOTO: ”Împreună spre Înviere”, concert de pricese în parohia Ibănești Sat Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 367 Vizualizări

FOTO: ”Împreună spre Înviere”, concert de pricese în parohia Ibănești Sat

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu,Arhiepiscop al Alba Iuliei, duminică, 28 aprilie 2024, de la ora 17:00, s-a desfășurat concertul de pricesne “Împreună spre Înviere”.

”Împreună spre Înviere”, este un îndemn la solidaritate și la împărtășirea bucuriei credinței noastre în Învierea lui Iisus Hristos și în speranța unei vieți veșnice. Acest motto ne amintește ca suntem parte a unui traseu spiritual comun și că ne susținem recirpoc pe parcursul călătoriei noastre de credință”, au precizat organizatorii, muzeograf Florina Oprea și părintele paroh Dacian Oprea.

Evenimentul s-a derulat la biserica ortodoxă din Ibănești Sat, unde slujește părintele Genu Oprea. Cei implicați în buna desfășurare a acestui eveniment au fost: Părintele Genu Oprea, preot paroh al Bisericii Ortodoxe din Ibănești Sat, părintele Dacian Oprea, preot paroh în Localitatea Râpa de Jos și Florina Oprea, fiica părintelui Genu Oprea, în parteneriat cu Primăria Comunei Ibănești! Evenimentul s-a bucurat de un real succes, fiind pentru prima data organizat un astfel de concert .

„Gazdele evenimentului au invitat pe cei prezenți la concert, să își deschidă inimile și mințile și să se lase purtați de de spiritul sărbătorii si anume “ Sărbătoarea Floriilor”Tineri iubitori de foclor, de frumos și în legătură cu Dumnezeu, au înalțat rugăciuni prin prisma pricesnelor interpretate!  Din Bistrița Năsăud : Anamaria Marti ,Maria si Andreea Pavelean, de pe Valea Izei: Gemenele Foclorului Maramureșean -Suzana și Daciana Vlad, din județul Alba: Gabriel Bucur și Alexandra Băcilă , iar din județul Mureș: Florina Oprea , gazdă, prezentatoare si interpret de muzica populară, Cristina Farcaș, Diana Marin, Dalia Fendrihan, Ionel Botos! Sonorizarea a fost asigurată de Ioan Cioloca, iar pe intreg parcursul concertului, Cristi Grama a armonizat pricesnele cântând la orgă”, au precizat organizatorii.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari







Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE