Mara Togănel: Muncim pentru derularea fără întârzieri și blocaje a lucrărilor la Autostrada A8 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2110 Vizualizări

Mara Togănel: Muncim pentru derularea fără întârzieri și blocaje a lucrărilor la Autostrada A8 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului

Mara Togănel, fost prefect al județului Mureș și candidatul Partidului Național Liberal la funcția de președinte al Consiliului Județean, a anunțat prima întâlnire a constructorului Autostrăzii “Unirii” A8 cu o autoritate publică din județul Mureș. Întâlnirea a avut loc la sediul Instituției Prefectului, între prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, managerul proiectului din partea firmei NUROL INSAAT VE TICARET, Murat Sarikaya, directorul Cancelariei Prefectului, Mara Togănel și consilierul local Horea Șarlea.

“Am inițiat prima întâlnire a constructorului turc NUROL INSAAT VE TICARET A.S. cu o autoritate publică din județul Mureș, prilejuită de startul lucrărilor de proiectare la tronsonul Autostrăzii Unirii (A8) Târgu Mureș – Miercurea Nirajului. Alături de prefectul județului Mureș, Ciprian Dobre, ne-am asumat întreg sprijinul necesar în asigurarea unei bune colaborări între compania constructoare și instituțiile publice care vor emite avizele necesare proiectului”, a scris Mara Togănel pe pagina sa oficială de Facebook.  

Candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Mureș a prezentat și câteva date tehnice ale proiectului, subliniind că interesul locuitorilor județului Mureș este evitarea blocajelor sau întârzierilor cauzate de unele etape birocratice ale procedurii de obținere a avizelor necesare.

“Este în interesul nostru, al tuturor, să respectăm legea și să evităm întârzieri sau blocaje care pot să apară pe parcursul procedurii de obținere a documentelor. Proiectul tronsonului este finanțat prin PNRR, în cadrul unui contract semnat de CNAIR cu o valoare de 2,46 miliarde lei, fără TVA. 6 luni de proiectare și 24 luni pentru execuție sunt condițiile contractului, pentru tronsonul care va avea o lungime de 24,4 kilometri, cuprinzând 36 de poduri, pasaje și viaducte”, a mai adăugat Mara Togănel.

Mara Togănel, fost prefect al județului Mureș în perioada 2020-2023, a fost desemnată candidatul PNL la funcția de Președinte al Consiliului Județean Mureș în urma unei ședințe a Biroului Permanent Național al PNL din data de 17 aprilie. Președintele PNL Mureș a anunțat după ședința BPN faptul că partidul va merge fără PSD în alegerile locale din 9 iunie, atât la nivelul Consiliului Județean Mureș, cât și la nivelul municipalității Târgu Mureș. Astfel, PNL Mureș îi va susține pe Mara Togănel la președinția Consiliului Județean Mureș și pe Horațiu Suciu la Primăria Municipiului Târgu Mureș.

(Advertorial)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE