“Cazac” cu sânge rece Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

“Cazac” cu sânge rece

65_sport.jpgCătălin Cazacu a fost omul care a adus victoria pentru FC Transilvania Târgu Mureş, în ultima secundă, în partida de luni seara, când mureşenii au câştigat cu 7-6 jocul cu Silvanus Reşiţa, la capătul unui meci halucinant.

Un eşec sau un egal în meciul cu Silvanus Reşiţa ar fi fost aproape echivalent cu retrogradarea pentru FC Transilvania. Conştienţi de lucrul acesta, mureşenii au început bine meciul şi, în minutul 3, au punctat prin Bejenaru. Ei nu au apucat, însă, să se bucure de avantaj, deoarece oaspeţii au egalat după numai câteva zeci de secunde. Mai rău, în mintul 5, reşiţenii au profitat de o ezitare a portarului Raul Ungur şi au marcat al doliea gol. Ceea ce a urmat e greu de descris. Împinşi parcă de la spate de o forţă nevăzută, târgumureşenii au egalat în minutul 8, prin acelaşi Bejenaru, iar apoi, în numai două minute, au mai înscris de 3 ori. Kacso, macedoneanul Zoran şi Nicuşan au înclinat clar balanţa în favoarea echipei gazdă. La 5-2 spectatorii erau fericiţi, dar şi îngrijoraţi. Şi-au adus minte de meciul cu CIP Deva, când au condus cu 5-2 şi apoi au pierdut cu 6-5. Îngrijorarea lor a crescut şi mai tare când oaspeţii au mai marcat două goluri şi s-au apropiat la un singur punct diferenţă. Pauza i-a prins pe mureşeni cu un avantaj minim, 5-4. Cazacu a fost cel care a mai liniştit tribunele, în minutul 22, când a transformat o lovitură de pedeapsă şi a făcut din nou un avantaj de două goluri.
După alte două minute, tribunele au îngheţat. Oaspeţii au marcat de două ori şi au egalat. Au urmat 16 minute de joc alert, cu ocazii la ambele porţi, însă nici una dintre formaţii nu a mai reuşit să marcheze. Se părea că partida se îndreaptă spre un egal. Era ultimul minut, ultimele şanse de a fi tranşată soarta jocului. Ambele echipe aveau câte 5 faulturi, astfel că orice nou fault ar fi dus la acordarea unei lovituri libere de la 10 metri. Oaspeţii au atacat pe partea dreaptă şi au obţinut lovitura liberă, în urma unei intrări prin alunecare a unui jucător de la FC Transilvania. Sala s-a transformat într-un cor imens de fluierături. Şut! şi portarul Raul Ungur şi-a spălat păcatele din acest meci. A apărat. Mai erau 13 secunde de joc. Kacso a pornit pe contraatac şi a fost faultat undeva în jumătatea formaţiei oaspete. Lovitură liberă de la 10 metri pentru mureşeni! Sala era în delir, un vulcan. Toţi specatorii erau în picioare şi strigau în cor: Goooolul! Partida era în ultima secundă. Cine să se încumete să execute lovitura? Cazacu a luat hotărât mingea şi a pus-o pe punctul de execuţie. Sigur pe el, şi-a luat elan şi apoi… Gooool! 7-6 şi victorie necesară ca aerul. Sala era în delir. Oaspeţii au părăsit terenul extrem de mâhniţi, la capătul unui meci în care au dat o replică foarte bună.
În urma victoriei de luni, FC Transilvania a acumulat 20 de puncte şi se află pe locul 12 în clasament. Mureşenii sunt obligaţi să câştige toate meciurile de acasă, şi să încerce să mai fure măcar un punct din deplasare, pentru a putea rămâne în prima serie. Mai mult decât oricând, ei au nevoie acum de sprijinul oraşului.

Marile suprize ale etapei au fost la Bucureşti, unde lidera seriei, FC Bodu, a pierdut cu 2-3 meciul cu Energoconstrucţia Craiova şi simte în ceafă răsuflarea jucătorilor de la CIP Deva.
Tot la Bucureşti, MGA, aflată în suferinţă şi de căutare de puncte, a reuşit în mod absolut surprinzător şi ciudat să câştige cu 5-0 partida cu Municipal Constanţa.

La meciul cu Silvanus Reşiţa au fost prezente mai multe personalităţi locale. Printre cei care au stat la sectorul VIP, s-au numărat şi fraţii Benedek, Imre şi Istvan, directorul Piraeus Bank, Szalkay Iosif, Dane Karoly, consilier local, şi alţii. Prezenţa unui număr atât de mare de oficialităţi locale vine la câteva zile după ce Consiliul Local a votat asocierea municipalităţii cu echipa de futsal, urmând ca această asociere să le aducă lunar câte 100 de milioane celor de la FC Transilvania. Este foarte puţin, în comparaţie cu posibilităţile oarşului, dar poate fi un început.

A.F.C. Bodu Bucureşti – Energoconstrucţia Craiova 2-3
C.S. Senic Craiova – Futsal Venus Timişoara 9-1
M.G.A. Bucureşti – Futsal Municipal Constanta 5-0
F.C. Transilvania Tg. Mures – Silvanus Reşiţa 7-6
Pandurii Târgu Jiu – A.C.S. Eurolines Bucuresti 2-1
A.C.S. Odorheiu Secuiesc- FC. Cip Deva 3-5
Gomonth C.S. Ploiesti – A.C.S. 3 Bucuresti 3-3

Etapa viitoare
06-07/02/2005
A.F.C. Bodu Bucuresti – C.S. Senic Craiova
Futsal Venus Timişoara – M.G.A. Bucureşti
Futsal Municipal Constanţa – F.C. Transilvania Tg. Mureş
Silvanus Reşiţa – Pandurii Târgu Jiu
Eurolines Bucureşti – A.C.S. Odorheiu Secuiesc
F.C. Cip Deva – Gomonth C.S. Ploieşti
Energoconstrucţia Craiova – A.C.S. 3 Bucureşti

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE