Futsal: Exilaţi de federaţie Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Futsal: Exilaţi de federaţie

146_11futsal.gifComisia de disciplină a FRF a păstrat pedeapsa suspendării pentru două etape a terenului echipei FC Transilvania, deşi decizia este bazată pe o minciună. Mureşenii vor juca astfel la Odorhei, partidele cu Venus Timişoara şi Senic Craiova, două meciuri capitale pentru rămânerea în prima divizie.

Imaginile video surprinse la meciul dintre FC Transilvania şi Silvanus Reşiţa arată, fără nici un dubiu, că arbitrul bucureştean Gabriel Gherman a minţit atunci când a spus că flaconul de suc venit din tribună l-a lovit. În ultimele secunde ale partidei a aterizat în teren un pet (flacon gol de suc), de o jumătate de litru, pe care unul dintre jucători l-a aruncat înapoi în tribună. Gabriel Gherman a scris în raport că pet-ul l-a lovit. Pe imagini se vede clar că flaconul a căzut la câţiva metri de abitrul FIFA. Astfel, FC Transilvania a primit două etape de suspendare pentru partidele de pe teren propriu. În cazul în care pet-ul nu l-ar fi lovit pe arbitru, aşa cum s-a şi întâmplat, suspendarea terenului ar fi fost dictată numai pentru un meci. Cei din Comisia de Apel a FRF nu au vrut să examineze caseta şi au dat credit celor scrise în raport.
De ce a minţit Gherman? Se pare că echipele din Bucureşti, care se află în duel cu FC Transilvania ar avea motive seriose să bage beţe în roate formaţiei din Târgu Mureş, iar legătura se poate face, astfel, foarte uşor. Exilarea formaţiei FC Transilvania într-un alt oraş, pentru două etape, la meciuri în care întâlneşte echipe ce luptă şi ele pentru salvarea de la retrogradare, este o mână de ajutor dată contracandidatelor la supravieţuire în primul eşalon.
Luca Teodor, preşedintele FC Transilvania, a fost la un pas de a renunţa, zile trecute, la echipă: “Văd că trebuie să ne luptăm cu morile de vânt. Sunt foarte supărat pe modul cum suntem trataţi de cei de la FRF, iar pe plan local lucrurile se mişcă greu. S-a votat în Consiliul Local sprijinirea echipei, dar mi-e teamă ca banii să nu vină prea târziu, când nu va mai fi nimic de făcut. Sper că nu. Despre faptul că arbitrul a minţit fără nici o jenă nici nu mai ştiu ce să spun. Este clar că undeva există nişte interese ca noi să avem probleme cât mai mari. Nu renunţăm totuşi la luptă. Vom merge la Odorhei şi vom lupta, din respect pentru publicul nostru, pentru numeroşii noştri suporteri”.
Luca Teodor este convins că ceea ce i se întâmplă are legătură cu un incident de culise: “Un oficial FRF, care nu avea nici o legătură cu meciul, mi-a spus cu o zi înainte de partida cu Silvanua Reşiţa că trebuie să îl găzduiesc pe observatorul din Deva, de duminică seara, pentru ca acesta să mergă după arbitrii bucureşeteni la Sighişoara. Am refuzat, spunând că am să merg eu cu maşina după arbitrii, şi că observatorul poate veni luni, deoarece meciul avea loc luni seara. Atunci respectivul oficial din FRF mi-a spus: “ai să vezi tu ce ai să păţeşti”. Şi am văzut…”, a spus Luca Teodor.
Ieri seara, FC Transilvania a jucat restanţa cu Municipal Constanţa, în deplasare, iar luni va întâlni la Odorhei formaţia Venus Timişoara. Mureşenii vor juca apoi în deplasare, la Bodu, după care vor întâlni tot la Odorhei formaţia Senic Craiova. Abia în ultimul meci, pe 13 martie, FC Transilvania va mai juca la Târgu Mureş, în faţa propriilor suporteri.
Florin MARCEL

Zoran şi Kire au plecat

Cei doi macedoneni, Leveski Zoran şi Georgiev Kire, veniţi la Târgu Mureş în toamnă, au plecat acasă. Străinii şi-au motivat gestul prin lipsa antrenorilor portughezi. Zoran şi Kire au spus că prezenţa tehnicienilor portughezi la echipă a fost foarte importantă, pentru că au avut de învăţat multe de la ei. “Cum Melo şi Azevedo nu au mai venit, pentru noi prezenţa aici la Târgu Mureş nu mai este atât de importană”, au spus cei doi macedoneni.

Etapa a 22-a
Duminică – Luni 13-14/02/2005
C.S. Senic Craiova – Energoconstrucţia Craiova
M.G.A. Bucureşti – A.F.C. Bodu Bucureşti
F.C. Transilvania – Futsal Venus Timişoara
Pandurii Târgu Jiu – Futsal Municipal Constanţa
Odorheiul Secuiesc – Silvanus Reşiţa
Gomonth Ploieşti – Eurolines Bucureşti
A.C.S. 3 Bucureşti – F.C. Cip Deva

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE