Ţărăniştii amână congresul din cauza… vremii Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 31 Vizualizări

Ţărăniştii amână congresul din cauza… vremii

170_pntcd.gifPNŢCD amână congresul programat pe 19-20 februarie, din cauza… vremii * Ieri, într-un comunicat remis redacţiei, ţărăniştii de la centru aruncau vina pe organizaţiile judeţene pentru amânarea reuniunii * În opinia conducerii centrale a PNŢCD, reprezentanţii din teritoriu nu au avut timp să discute schimbarea numelui partidului şi proiectul de unificare în polul creştin-democrat * Surse din PNŢCD Mureş sunt oripilate de neseriozitatea centrului.

Ţărăniştii dau din ce în ce mai mult semne că nu sunt pregătiţi să fie portdrapelul unificării dreptei într-un pol creştin-democrat şi popular. După ce liberalii au respins proiectul Valeriu Stoica de fuziune a PNL şi PD pe baza unei platforme populare, iar pediştii, în marea lor majoritate, s-au declarat împotriva acestui proiect, se pare că reprezentanţii PNŢCD nu mai au motive de îngrijorare că le-o va lua cineva înainte şi, în acest context, nu au nici de ce să se grăbească. Era ştiut faptul că PNŢCD este un partid conservator, cu o viteză de reacţie sufocant de mică, dar ultima găselniţă, oricât ne-am strădui să o pricepem, depăşeşte puterea noastră de înţelegere. Ieri, Biroul de Presă al PNŢCD ne-a remis un comunicat prin care este anunţată că data congresului programat pe 19-20 februarie a fost modificată, reuniunea urmând să aibă loc pe 5-6 martie. Acest lucru nu este neapărat o problemă, ci argumentul pe baza căruia şi-au justificat amânarea. “Din cauza condiţiilor atmosferice nefavorabile, organizaţiile judeţene ale PNŢCD nu au putut discuta la nivelul structurilor judeţene schimbarea numelui partidului şi proiectul de unire a forţelor creştin-democrate într-un singur partid popular creştin-democrat”, ni se explică în comunicatul PNŢCD. Interesant că pisica, după tradiţia românească, se aruncă în curtea organizaţiilor judeţene, de parcă singura modalitate de comunicare în secolul XXI ar fi o întrunire lărgită. Într-o epocă a Internetului, telefoniei, televiziunii etc., PNŢCD vrea să ne convingă că reprezentanţii din judeţe comunică încă strigându-se de pe dealuri sau umblând kilometri întregi prin nămeţi, pe jos.

Ţărăniştii mureşeni: “Neseriozitate!”

Din păcate, vestea amânării nu a fost primită cu prea multă satisfacţie în judeţ. Dacă preşedintele interimar al PNŢCD Mureş, Eugen Crişan, s-a abţinut să comenteze decizia centrului, declarându-ne doar că nu a fost înştiinţat de reprogramarea congresului, alţi reprezentanţi nu au fost la fel de îngăduitori. Surse din PNŢCD ne-au declarat că această decizie este o dovadă de neseriozitate a reprezentanţilor de la centru, lucru afirmat cu alte ocazii – de exemplu, la negocierile în vederea unificării – şi de partenerii din proiectul Partidului Creştin Democrat Popular. Reprezentanţii URR, că despre aceştia e vorba, nu s-au sfiit să declare că conducerea PNŢCD Central este “atomizată şi eterogenă” şi că urmăresc prin fuziune doar o reîmprospătare (îmbunătăţire) a imaginii şifonate în guvernarea CDR, nu o infuzie de oameni noi.
O altă veste din tabăra ţărăniştilor este că au renunţat la negocierile cu alte partide, în afara URR. Atenţionaţi, şefii PNŢCD – care au dovedit inconstanţă în acţiuni acceptând grupul BND, demisionar din PRM, dar fără o consultare prealabilă a viitorilor parteneri în PCDP – au renunţat la ideea de a fi în Parlament. Ţărăniştii au promis că nu vor relua negocierile cu BND nici după congres, dar după nehotărârea afişată nu putem afirma cu certitudine acest lucru.
Acum, prin această decizie, PNŢCD nu demonstrează decât că în partid nu s-a ajuns la un consens şi că neînţelegerile sunt mascate de comunicate de genul amânare pe motiv de vreme rea.
Suntem însă curioşi, dacă prognoza meteo va fi la fel de “nefavorabilă” şi la începutul lunii martie, ţărăniştii vor aştepta primăvara? Când probabil, potrivit INMH, ne vom confrunta cu temperaturi de peste 20 de grade şi va fi, deci, prea cald…
Nu era mai corect să recunoască faptul că încă nu s-a ajuns la un consens şi mai au nevoie de timp pentru a pune la punct toate detaliile proiectului?
Ciudat este că acest comunicat a fost îmbrăţişat şi de URR, celălalt partid semnatar al Manifestului popular şi partener în proiectul de fuziune.
Ligia VORO

“Motivele acestei amânări ţin de finalizarea tuturor punctelor aflate în discuţie şi de evitarea lipsei de prezenţă datorată vremii nefavorabile prognozate. Ne-au promis că fuziunea va avea loc exclusiv între noi şi ei, că nu-i mai interesează nici un alt partid, dar nu e exclus să dorească să folosească acest răgaz pentru negocieri paralele”, Cristian Avram, preşedinte URR Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE