Manechiură de gală pentru fiecare zi Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 38 Vizualizări

Manechiură de gală pentru fiecare zi

258_1Povestea.gifPână nu demult, mătasea se folosea doar pentru a ne îmbrăca trupurile. Moale, delicată, fină, mătasea se foloseşte azi şi pentru a ne îmbrăca unghiile. O vorbă spune că dacă nu ne facem timp pentru noi, nici altcineva nu are să o facă. O spune şi Gina, cea care la salonul Morena construieşte cu migală “cartea de vizită” a unei femei. Unui bărbat îi vine, poate, greu să o creadă, dar pentru o femeie care se respectă, o unghie ruptă înseamnă un adevărat dezastru.

Şcolită prin Ungaria de profesori americani, Gina ne învaţă cum să reparăm o unghie ruptă: făra nervi, pansamente sau Super Glue. Datorită tehnologiei pe care o foloseşte, forfecuţa şi unghiera sunt, şi ele, uitate.

Magie sau artă?

Când unghia se rupe sau doar plezneşte, se aplică un “pansament” foarte fin de mătase naturală. Creată special pentru unghii, mătasea este transparentă şi nu se observă cu ochiul liber. Peste unghie se aplică apoi gel sau porţelan, depinde de preferinţa clientei sau de compatibilitatea cu unghiile acesteia. Gelul este mai elastic, porţelanul mai rigid. Iar cea mai nouă inovaţie, îmbinarea celor două substanţe, este şi cea mai potrivită, deoarece conferă o rezistenţă şi mai mare. O dată aplicată substanţa, unghia este mai puternică şi, evident, mai protejată de eventualii factori de distrugere. După ce unghia creşte, locul în care a fost făcută “pansarea” este înlăturat prin tăiere.

Unghiile nu sunt pentru a fi ţinute în vitrină…

…spune Gina despre prelungirea unghiilor naturale. Unghiile scurte se pot prelungi la dimensiunea dorită, fără a aplica o unghie falsă. “Pe unghiile scurte, care sunt şi foarte slabe, se aplică un gel protector, o folie, care are menirea să protejeze unghia de factorii negativi: lovituri, zgârieturi”, explică Gina procedeul. După ce substanţa este întărită, se aplică oja, care pe extensia din gel sau porţelan rezistă până la o lună. Marea majoritate a clientelor preferă manechiura franţuzească, deoarece dă mâinii o notă de eleganţă. Manechiura french se construieşte pe interiorul unghiei, metodă care asigură o rezistenţă crescută, iar oja nu are cum să crape sau să sară. După ce unghia naturală ajunge la nivelul extensiei, manechiura se reface. Clienta va fi, astfel, nevoită să păşească la salon pentru o “împrospătare” cel mult o dată pe lună, economisind bani şi timp.
Dragi mămici, gospodine sau femei de afaceri, menţinerea unor unghii de invidiat nu mai constituie o problemă. False sau naturale, mâna va arăta mereu întreţinută.
Liana TODORAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE