Costul frigului Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

Costul frigului

Preţul petrolului a trecut de 50 de dolari pe baril, cel mai înalt nivel din ultimele 12 săptămâni. Creşterea preţului a fost influenţată de valul de frig ce s-a abătut asupra Europei şi Statelor Unite şi de deprecierea dolarului american.
Preţul petrolului a ajuns la New York 50,45 de dolari pe baril, în urcare cu 2,10 dolari, până la cel mai ridicat nivel de după 30 noiembrie. Creşterea cotaţiei a continuat şi după ce Kuweitul şi Libia au anunţat că este improbabil ca OPEC să reducă, în viitorul apropiat, producţia de petrol.
Temperaturile scăzute înregistrate pe ambele maluri ale Atlanticului au alimentat tendinţa ascendentă a preţului. În prezent, rezervele SUA de ţiţei şi benzină se situează cu 7-9% peste nivelul atins în aceeaşi perioadă din anul trecut.
De asemenea, dolarul şi-a continuat declinul pe pieţele internaţionale faţă de principalele valute. Euro a fost cotat la 1,3232 de dolari americani, cel mai ridicat nivel din ultimele cinci săptămâni.
Dealerii consideră că un alt factor care stimulează scumpirea barilului de petrol sunt fondurile speculative active pe piaţă. (I.B.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE