De Dragobete, PD se iubeşte cu PUNR Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 36 Vizualizări

De Dragobete, PD se iubeşte cu PUNR

274_ladariu.gifÎn câteva judeţe transilvane au început procedurile de fuziune a PD cu PUNR prin absorbţia acestuia din urmă. Preşedintele PD, Emil Boc, a explicat această hotărâre prin faptul că în PUNR există “resurse de mare valoare”, dar şi pentru că între cele două formaţiuni există o compatibilitate doctrinară, naţional-europeană. Liderul democrat a spus că acest proces nu este impus filialelor. S-au semnat deja astfel de protocoale în Arad şi Sălaj şi se pregătesc în Timiş, Satu Mare şi Cluj. Democraţii văd în PUNR o formaţiune care s-a curăţat de înclinaţiile extremiste din trecut şi cred că pot să atragă înspre ei şi membrii PRM capabili să înţeleagă evoluţia României spre integrare.
Vicepreşedintele PUNR Mureş, Lazăr Lădariu, a declarat că a fost luat prin surprindere de această hotărâre, despre care a aflat ieri din presă. Menţionând că îşi respectă propria hotărâre de a sta şase luni mai la distanţă de mediul politic, Lădariu nu şi-a putut masca nemulţumirea faţă de un astfel de gest. Mai ales că în 2002, atunci când mai toată lumea dădea ca sigur decesul PUNR, formaţiunea s-a refăcut în jurul organizaţiei Mureş. Lazăr Lădariu a mai spus că acestea s-ar putea să fie simple speculaţii, despre care preferă să vorbească doar după ce se edifică pe deplin. Reamintim că în urma încheierii protocolului PSD-PUNR Lazăr Lădariu a candidat pe listele social-democraţilor pentru un loc în Parlamentul României.
Pe de altă parte liderul PD Mureş, Dinu Socotar a spus că procesul de fuziune dintre cele două formaţiuni a început în urmă cu doi ani şi a dat câteva exemple de membrii ai acestui partid care au trecut la PD, cel mai cunoscut fiind sighişoreanul Florian Coman.
Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE