Zamfira Pora s-a întors, Petru Ferenczi a plecat Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 314 Vizualizări

Zamfira Pora s-a întors, Petru Ferenczi a plecat

421_ZamfiraP.gifFuncţia de secretar general al Prefecturii Mureş este de mai mulţi ani motiv de dispută între partidele care se succed la putere. Asta în ciuda faptului că funcţia nu este una politică, cei care o ocupă, prin concurs, fiind înalţi
funcţionari publici.

După preluarea puterii de către PSD, la 2 mai 2001, Zamfira Pora a fost eliberată din funcţie, pe motiv că a refuzat să participe la un test profesional. În locul ei a fost numit Petru Ferenczi. Zamfira Pora a atacat în contencios administrativ ordinul de revocare şi alte două ordine, precum şi cel de numire a lui Ferenczi în această funcţie.
În 30 aprilie 2002, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat câştig de cauză reclamantei, dar, cu toate acesta nu a fost reîncadrată în funcţie. La 1 februarie 2005 s-a dat şi sentinţa irevocabilă în ceea ce priveşte ordinul de numire al lui Petru Ferenczi, câştig de cauză având tot Zamfira Pora. Sentinţa a fost pusă în executare şi Zamfira Pora şi-a reocupat funcţia de secretar general al prefecturii.
În perioada 2001-2005, Zamfira Pora a ocupat funcţia de şef al Serviciului de protecţie a victimelor şi reintegrare a infractorilor de pe lângă Tribunalul Mureş, unde a implementat un sistem nou, care a început să-şi dovedească eficienţa.
Zamfira Pora a spus că se va implica în continuare în acest scop deoarece chiar ea a iniţiat o colaborare între autorităţi, organizaţii neguvernamentale şi acest serviciu. Postul a fost preluat prin delegaţie de o altă persoană până când se va organiza concurs. Petru Ferenczi a declarat că nu comentează această situaţie.
Ovidiu Natea, fostul prefect de Mureş, crede că reintegrarea Zamfirei Pora are la bază un act legal, dar este discutabil un alt aspect: faptul că domnia sa a câştigat procesul pentru funcţia de director al prefecturii, devenită ulterior cea de secretar al prefecturii.

Cora MUNTEAN

Modul cum a fost schimbată doamna Pora nu a fost unul elegant. Eu am recepţionat această chestiune după numirea mea în funcţia de prefect. Nu doresc să fac alt comentariu decât că amândoi, Zamfira Pora şi Petru Ferenczi, sunt jurişti foarte buni.

Ovidiu Natea, ex-prefect de Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE