Din culisele campionilor Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 82 Vizualizări

Din culisele campionilor

538_DinCulise.gifRareş Cojoc, Beatrice Bălaşa, Sergiu Rusu şi Mirona Gliga sunt patru dintre zecile de sportivi de la Dansul Viorilor care zilele trecute au confirmat valoarea şcolii de dans din Reghin. Titlurile naţionale câştigate şi mai ales comportamentul din celelalte două concursuri internaţionale au demonstrat că viitorul dansului sportiv mureşean sună foarte bine.

Florin Marcel: Rareş, am să încep cu întrecerile campionatului naţional. Deşi tu şi cu partenera ta, Beatrice, care sunteţi ca vârstă la limita de jos a categoriei 16-18 ani, aţi câştigat titlul fără probleme. Cel puţin aşa s-a văzut de pe margine. Cum a fost?
Rareş Cojoc: În ansamblu nu a fost uşor, pentru că am avut patru zile de concurs, dar a ieşit bine. La campionatele naţionale am câştigat titlul fără probleme, la toate secţiunile.
F.M.: Aţi avut un adversar redutabil la latino…
Rareş Cojoc: Aşa este. A fost un duel puternic. Am luptat cu sora mea Silvia şi partenerul ei de dans, Eric, şi am reuşit să câştigăm. Ea a ocupat locul 2.
F.M.: Nu e supărare în familie sau invidie?
Rareş Cojoc: Nici vorbă de aşa ceva. Nu s-a supărat că am câştigat eu şi nici eu nu m-aş fi supărat dacă ar fi câştigat ea iar eu aş fi venit pe 2. Mă bucuram că medalia de aur şi cea de argint ar fi rămas în familie.
F.:M.: Cum a fost la concursurile internaţionale de sâmbătă şi duminică?
Rareş Cojoc: Suntem mulţumiţi de ceea ce am făcut. Am luat locul 3 la 16-18 internaţional, după două perechi foarte valoroase din străinătate. La IDSF, unde am concurat şi cu sportivi mult mai în vârstă decât noi, am luat locul 18. Cred că acesta este, de fapt, cel mai bun rezultat, având în vedere valoarea dansatorilor. Au fost prezente aici perechi renumite, din multe ţări, cum ar fi Anglia, Italia, Lituania, Moldova etc.
F.M.: Ce urmează pentru voi?
Rareş Cojoc: Vom pleca pentru patru zile în Italia, la o pregătire, apoi, după ce revenim acasă, vom pleca la un concurs foarte important, în Anglia, unde în medie vor fi aproximativ 250 de perechi pe categorie.
F.M.: Cum e cu şcoala? Trebuie să mai lipsiţi de la unele ore…
Rareş Cojoc: Încercăm să le împăcăm pe toate. Dacă tot vorbim de şcoală aş vrea să mulţumesc doamnei directoare Cristina Branea, doamnei diriginte Melania Bândilă şi celorlalţi profesori de la Colegiul Unirea, care dau dovadă de înţelegere când e vorba de recuperarea materiei. De asemena, aş vrea să le mulţumesc celor de la clubul Dansul Viorilor, din Reghin, care ne ajută foarte mult.

F.M.: Sergiu Rusu/Mirona Gliga, un cuplu care a câştigat titlul la categoria 19-35 ani, deşi a fost prima participare la această categorie. Mirona, cum v-au ieşit evoluţiile?
Mirona Gliga: Au fost emoţii, ca la orice concurs, dar am dat din noi tot ce am putut, astfel că am reuşit să ne atingem obiectivul, câştigarea titlului naţional la categoria 19-35 de ani. Nu a fost deloc uşor, dar când câştigi nu te mai gândeşti la ce a fost dificil.
F.M.: Cum a fost la concursul internaţional IDSF? Acolo aţi avut adversari mult mai puternici…
Mirona Gliga: Eu cred că a fost cel mai puternic concurs organizat până acum în România. Au venit concurenţi valoroşi, din multe ţări cu tradiţie în dans sportiv. La standard am luat locul 8, iar la latino locul 7. Chiar dacă la categoria 16-18 ani suntem vicecampioni mondiali, acum a fost mult mai greu. Am urcat la categoria superioară, unde luptăm cu sportivi foarte buni. E nevoie de multă experienţă pentru a putea urca pe primele locuri la tineret.
F.M.: Evoluţia voastră de la IDSF a fost mai bună decât cea de la naţionale?
Mirona Gliga: Cred că a fost ceva mai bună, deşi am dat tot ce am putut şi la naţionale. Probabil ne-a mobilizat mai tare nivelul foarte ridicat al concursului.
F.M.: Ce urmează?
Mirona Gliga: Săptămâna viitoare mergem la Campionatul European de latino, în Lituania. Nu ştim cum va fi, la ce să ne aşteptăm. Noi vom face tot ce putem pentru a ocupa un loc cât mai bun.

A consemnat Florin MARCEL

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE