Motivaţia unui eşec Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 50 Vizualizări

Motivaţia unui eşec

595_Motivatia.gifDe ce nu a putut profita ASA de rateul Tractorului, pentru a urca pe primul loc? Cum au pierdut târgumureşenii cu 3-0 un meci care trebuia să fie echilibrat? Ce desfăşurare ar fi avut meciul dacă Vancea, cel mai periculos jucător al
militarilor, nu ar fi fost scos din teren în minutul 14, cu apăratoarea tăiată, după o intervenţie a luduşeanului Stângă? Are ASA echipă pentru promovare? Sunt câteva întrebări la care vom încerca să răspundem în rândurile de mai jos.

Meciul dintre Mureşul Luduş şi ASA a început, de fapt, după fluierul final al întâlnirii din tur, când ASA câştigase cu 3-2. Luduşenii au pus eşecul de atunci pe seama arbitrajului şi au promis că se vor răzbuna în retur. Au făcut-o pe teren, în joc, pentru că au fost mai buni, dar, din păcate, una dintre victimele acestei răzbunări a fost şi atacantul târgumureşenilor Vancea, care în minutul 14 a fost scos din dispută, cu apărătoarea găurită. La un sprint pe partea dreaptă, fundaşul gazdelor, Stângă, a intrat cu tapla la glezna târgumureşeanului şi l-a scos din joc pe atacantul echipei ASA. Gaura de un centimetru din piciorul jucătorului indică faptul că fundaşul gazdelor a jucat cu crampoane neregulamentare. Pentru acest fault Stângă nu a luat nici măcar cartonaş galben. Poate gazdele vor considera că insistăm prea mult asupra acestui incident, dar în condiţiile în care ASA a jucat cu o echipă improvizată din cauza absenţelor şi a lotului subţire, ieşirea lui Vancea a cântărit mult în soarta meciului.
Toate acestea nu diminuează însă meritele majorităţii fotbaliştilor luduşeni, care au făcut un joc bun, pragmatic şi au înscris trei goluri frumoase prin Beian (minutul 37), Botezan (minutul 71) şi Gal (minutul 79). Aprecieri merită şi antrenorul Alexandru Andraşi, care a ştiut să gestioneze bine soarta acetui meci, iar despre microbiştii din Luduş (peste 1.500) care şi-au susţinut cu sportivitate echipa favorită, numai de bine.
Revenind la ASA, ar fi de spus câteva lucruri. Din echipa care a terminat turul pe locul II a plecat Cazacu şi nu a venit nici un jucător important. În plus, la meciul cu Mureşul au lipsit Virag şi Târnăveanu, doi oameni de bază. În aceste condiţii, antrenorul Lucian Popa a fost pus în faţa unei misiuni aproape imposibile. El a fost nevoit să improvizeze o echipă care să funcţioneze. Din păcate aceastea nu a mers la parametrii aşteptaţi, mai ales în repriza a doua.
Un lucru e cert: cu actualul lot, pentru ASA promovarea este o ecuaţie în care şansa va trebui să aibă un rol important. Din păcate, lipsa de implicare a autorităţilor şi a marilor sponsori din Târgu Mureş îşi arată “roadele”.

Florin MARCEL
fmarcel@zi-de-zi.ro

“Am făcut un joc slab iar principala cauză a înfrângeii este lipsa de angajament, de ambiţie.”
Lucian Popa
antrenor ASA Târgu Mureş

Alte patru meciuri ale etapei a 15-a au avut rezultate neaşteptate. Tractorul a remizat acasă cu CF Predeal şi a pierdut două puncte la adevăr, Avântul Reghin a pierdut pe teren propriu cu 2-0, cu Forex Braşov, KSE Târgu Secuiesc a obţinut prima victorie din acest campionat, acasă, cu Nitramonia Făgăraş, iar Unirea Ungheni a fost învinsă cu 1-0 de penultima clasată, Victoria Bod.
Normale au fost doar rezultatele de la Sovata, Mobila – Chimica 2-0 (au marcat Gyorgy – minutul 12 şi Torok – minutul 24) şi Târgu Mureş, Gaz Metan – Trans K. Sf. Gheorghe 2-0 (au marcat Henter – minutul 23 şi Moldovan – minutul 75)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE