Mureşeanca din finala europenelor Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 255 Vizualizări

Mureşeanca din finala europenelor

647_Mureseanca.gifPuţină lume ştie că una dintre principale adversare ale naţionalei României, care marţi a cucerit titlul continental la tenis de masă-feminin, a fost Cornelia Vaida, sportivă crescută şi formată la Târgu Mureş. Cornelia joacă pentru naţionala Croaţiei, după ce în 1997 a ales să plece într-o ţară unde şi-a putut valorifica talentul. Până la vârsta de 14 ani sportiva a obţinut mai multe titluri naţionale la cadeţi, a luat medalii la seniori, la balcandiade şi la europene. Tatăl ei, Florin Vaida, care mulţi ani i-a fost antrenor, a luat în 1997 o decize radicală. A acceptat ca fata lui să mergă şi să joace în Croaţia, unde era bine plătită şi avea condiţiile necesare pregătirii. Florin Vaida s-a plâns atunci de lipsa de sprijin a Ministerului Învăţământului, a Federaţiei Române de Tenis de Masă şi a oficialităţilor locale. A ales calea înstrăinării pentru a-i oferi fiicei sale un viitor. Cornelia, care în toamnă face 22 de ani, a primit ulterior cetăţenia croată. Deşi a fost suspendată 3 ani pentru acest demers, jucătoarea a ajuns în naţionala Croaţiei. Jucătoarea a avut un rol important în câştigarea de către naţională croată, zilele trecute, a medaliei de argint la echipe.
Florin Vaida, tatăl ei, a găsit cam în perioada când Cornelia a părăsit sportul românesc, o echipă în Ungaria, la Szombothely, unde antrenează şi acum, iar în urmă cu 4 ani mama Corneliei a plecat şi ea în Ungaria. Cornelia a jucat până nu demult în Croaţia, la nivel de echipe de club, dar acum evoluează în Ungaria la BSC Budapesta. Astfel, întrega familie este acum în ţara vecină.
Povestea Corneliei lasă un gust amar, pentru că este o mărturie a impotenţei şi impasibilităţii oficialilor din federaţii şi din administraţiile locale de a gestiona sportul românesc, de a ţine sportivii valoroşi în ţară. Iar exodul va continua.
Florin MARCEL

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE