Social-democraţii rup lanţul din cauza nervilor Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 79 Vizualizări

Social-democraţii rup lanţul din cauza nervilor

719_SocialDemocr.gifSuspiciunile care planează asupra PSD la nivel central, în privinţa finanţării partidului de către persoane extrem de dubioase, fac ca nervii politicienilor să fie extrem de fragili. Secretomania liderilor locali şi respingerea unui dialog despre finanţarea partidului nu fac altceva decât să ridice numeroase semne de întrebare.

Glumele preşedintelui Ovidiu Natea sunt savuroase cu condiţia să fie spuse la locul şi momentul potrivit. De exemplu, întrebat de situaţia financiară a partidului, de cotizanţi şi sponsori, Natea a replicat: "Când vă voi întreba eu de cum staţi acasă, atunci mă puteţi întreba de asta. Acest Guvern, pe care l-aţi susţinut va cădea, aşa că oamenii vin la noi cu plasele cu bani". Aceasta este declaraţia glumeaţă a unui lider de partid în contextul unui scandal de proporţii care zguduie PSD. Apoi a revenit şi a spus că fiecare membru de partid poate cotiza cu o sumă de până la 290 de milioane de lei. Am solicitat un document din care să putem spicui sumele de bani cu care s-a cotizat, dar ni s-a spus că acestea sunt secrete. Am fost trimişi la Curtea de Conturi în eventualitatea că ne interesează banii primiţi şi cheltuiţi în campania electorală. Astfel înţelege conducerea PSD Mureş să fie transparentă, nu faţă de presă, ci faţă de societatea ale cărei interese le reprezintă mass-media.

Finanţări şi finanţatori

În condiţiile în care un personaj controversat cum este Viorel Bubău se laudă că ar fi principalul susţinător financiar al partidului, câteva explicaţii legate de acest aspect ar fi fost mai mult decât necesare. Primarul din Sântana obişnuieşte de altfel să se laude cu filantropia lui, fie că este vorba de partide, localnici sau alte categorii sociale, să-şi asume acte caritabile pe care doar intenţionează să le facă. În acest context îi amintim atât primarului cât şi şefilor lui pe linie politică de cadourile pentru electorat din campania anului 2000, când într-un puseu de generozitate, Bubău a donat zeci de mii de caiete , dar a "uitat" să le plătească furnizorilor contravaloarea acestora.
Timp de patru ani PSD s-a aflat la putere şi nu mai reprezintă un secret pentru nimeni faptul că, pe timpul cât conduce ţara, indiferent despre care formaţiune politică este vorba, au loc diverse tranzacţii din care câştigă cei care deţin puterea. Unele îmbracă o formă legală, iar altele sunt dubioase şi ilegale.
Potenţialii finanţatori ai PSD Mureş sunt Viorel Bubău (nu trebuie uitat faptul că primarul din Sântana era la un moment dat falit iar acum bunăstarea lui este mai mult decât vizibilă), Mircea Musgociu, Florin Vlas, Florin Crăciun, Mihai Popa, Ioan Vasu şi alţi câţiva care preferă să acţioneze din umbră. Vom reveni.
Orice informaţie venită de la cititori despre finanţări legale sau ilegale ne va fi de un real folos.
Cora MUNTEAN
cora@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE