Campionul mediteranean Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 275 Vizualizări

Campionul mediteranean

846_Campionul.gifTârgumureşeanul Varga Istvan a câştigat titlul de "Campion Mediteranean" la box profesionist, versiunea WIBF.
El l-a învins pe teren propriu pe italianul Remo Tatangelo, deţinătorul centurii, cu un KO în ultima repriză a meciului.

Gala de box în care Varga Istvan a cucerit centura (la categoria 79,5 kilograme) a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în Italia, la Palazzio dello Sport, o arenă cu aproximativ 1.000 de locuri. Seara de box a avut două meciuri, între care şi cel dintre Remo Tatangelo, deţinătorul titlului, şi Varga Istvan.

Victorie prin KO

Mureşeanul, care până acum un an a luptat pentru clubul ASA Târgu Mureş, la box-amator, avea disputate până la ora meciului cu Tatangelo 8 întâlniri la profesionism, toate câştigate. Palmaresul lui bun l-a determinat pe italian să accepte confruntarea. Deşi a luptat în faţa propriilor suporteri, Tatangelo nu a putut face faţă, în cele din urmă, meciului cu Varga. După o luptă echilibrată de 12 runde, în chiar ultima repriză, mureşeanul i-a aplicat deţinătorului centurii o directă de dreapta şi un croşeu de stânga, care i-au fost fatale. Tatangelo s-a dezechilibrat, iar apoi nu a mai putut continua lupta. Nu-l mai ţineau picioarele. Astfel, Varga Istvan a câştigat şi a intrat în posesia titlului.
După meci ambii sportivii au trecut pe la testul anti-doping.

Centura trebuie apărată

Boxerul din Târgu Mureş a spus la întoarcere că se va pregăti bine pentru a păstra centura: "A fost foarte greu, pentru că pe italieni nu prea poţi să-i baţi la ei acasă. Probabil, Tatangelo era sigur că va câştiga, astfel că a acceptat să ne batem. Din fericire, am reuşit să-l înving în ultima repriză, aşa că nu a mai fost nevoie de decizia arbitrilor. Vreau să-i mulţumesc antrenorului Koncz Ladislau pentru marele sprijin pe care mi l-a dat în pregătire şi colegilor de la Dragon Star, unde eu lucrez, pentru că m-au înţeles şi m-au ajutat să particip la antrenamente şi meciuri. De acum trebuie să mă pregătesc şi mai bine, pentru că am de apărat o centură."
Varga Istvan se antrenează la Târgu Mureş, la clubul ASA, dar toate partidele de la profesionism le-a disputat în Ungaria şi în Italia. În Ungaria are un manager care se ocupă de programul meciurilor lui.
Regulamentul spune că pentru a-şi păstra centura el este obligat să boxeze din nou în cel mult 3 luni de la data câştigării ei.
Cu siguranţă ar fi interesant să urmărim o gală cu meciuri de box profesionist şi în Târgu Mureş. Până una alta, Varga Istvan trebuie să meargă mai departe, iar pentru acest lucru are nevoie de sprijin financiar. Performanţa îl recomandă, aşa că este normal să fie ajutat.
Florin MARCEL

"Titlul Mediteranean" este una dintre cele mai tari competiţii de box profesionist din Europa. Următoarea etapă este echivalentă cu câştigarea unui titlu european. Ambiţios, Varga Istvan a spus că nu are de gând să se oprească aici

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE