Romii din Apalina vor să lucreze Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 133 Vizualizări

Romii din Apalina vor să lucreze

1000_Rromii.gifNagy Andras, primarul Reghinului, a luat ieri pulsul celui mai sărac cartier din municipiu, Apalina, organizând o întâlnire cu cetăţenii din zonă. În prezenţa reprezentanţilor primăriei, dar şi ai poliţiei, atât românii cât şi romii din Apalina au avut ocazia să-i spună lui Nagy problemele cu care se confruntă.
Supăraţi că a întârziat la întâlnire, romii din cartierul reghinean Apalina au dat buzna peste primarul Nagy Andras încă din momentul în care a coborât din maşină, pentru a-i spune problemele lor. Deranjat de insistenţa acestora, primarul a luat atitudine, amintindu-le că au şi obligaţii, nu doar drepturi: "Aici suntem toţi egali. Dacă vreţi să fiţi ascultaţi, trebuie să mă şi ascultaţi şi pe urmă să vorbiţi pe rând".
Nagy le-a explicat romilor că primăria a încercat de nenumărate ori să îi ajute dar că nepăsarea liderilor comunităţii a făcut ca aceste eforturi să nu-şi atingă scopul. Primarul le-a exemplificat romilor situaţia amintindu-le că la doar două zile după ce au fost amplasate becuri pe stradă, acestea au fost sparte cu praştia.
Liderul romilor din Apalina, Biga Iosif, a recunoscut că "ţiganii nu sunt întotdeauna cinstiţi". Ba mai mult, a venit şi cu soluţia corijării membrilor comunităţii: "dacă îi prindeţi că fură sau că sparg becuri, eu vă rog să le luaţi căruţa şi calul".
Biga a susţinut că, totuşi, "ţiganii sunt dornici de muncă", dar că primăria nu le oferă ocazia. Exemplul oferit de liderul romilor sunt lucrările pentru realizarea a 3 kilometri de canalizare, pe care le fac, însă, persoane din localităţi învecinate. Primarul Nagy Andras i-a dat dreptate lui Biga, precizând, totuşi, că vina nu este a autorităţilor, fiindcă angajările în acest caz le face firma executantă şi le-a promis romilor că peste puţin timp cel puţin 30 de romi vor fi angajaţi să lucreze în folosul comunităţii.

Liana TODORAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE